Foto: LETA

Jautājums: Rakstu jums sakarā ar šo rakstu. Pārgulēju ar meiteni [gadījuma sakars] bez prezeratīva un pēc laika sapratu, ka kaut kas nav kārtībā ar mani.
Aizgāju pēc 4 mēnešiem pie STS ārsta, un pēc veiktajām analīzēm man konstatēja gonoreju, izrakstīja zāles, kuras arī visas nopirku un lietoju pēc norādītajām norādēm. Bet man joprojām sperma izdalās kopā ar asinīm un nokārtojoties pa lielam izdalās kāds šķidrums. Cik saprotu, man gonoreja nav izārstēta līdz galam un kas jādara, lai izārstētos? Esmu students un naudas arī nav, lai atkal pirktu zāles.

Man ir daži jautājumi: ja slimo ar šo slimību, vai varu pēc laika būt pavisam vesels un nodarboties ar seksu bez prezeratīva? Respektīvi vai man nebūs kādas sekas? Un vai man ir izredzes kādreiz veidot ģimeni, ja reiz esmu slimojis ar gonoreju?

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205):

Atbilde: Aprakstītā situācija ir pietiekami komplicēta, tādēļ pirmkārt gribu aicināt atrast iespējas izārstēties līdz galam, citādi naudas taupīšana tagad var apgriezties neiespējami lielos tēriņos vēlāk dzīvē, kad kopā ar mīļoto sievieti vēlēsieties sagaidīt savus mazuļus.

Izārstēties nav neiespējami, taču jāsaprot, ka tas jādara precīzi pēc ārsta sniegtajām rekomendācijām izpildot visus norādījumus gan par medikamentu lietošanu, gan režīmu, gan kontroles analīžu veikšanu. Ja esat āstēšanas kursu pabeidzis, ieteiktu veikt arī spermogrammu, lai varēt novērtēt reproduktīvās funkcijas kvalitāti jau tagad ne tikai pēc kāda ilgāka laika.

Tad, kad gonoreja ir pilnībā izārstēta un slimnieks ir izveseļojies, obligāta prezervatīva lietošana stabilās attiecībās nav nepieciešama, bet jāatceras viens - gadījuma dzimumsakari un jo īpaši bez prezervatīva lietošanas ir ļoti dārga cena par mirkļa baudu.

Ja ārstēšana būs veiksmīga, tad nopietniem sarežģījumiem jūsu tālākajā dzīvē rasties nevajadzētu. Taču, ja tomēr rodas veselības problēmas partnerei vai grūtības ar mazuļa pieteikšanos, neaizmirstiet par saviem jaunības grēkiem un kopīgi meklējiet ceļu kā atrisināt radušās problēmas.

Ar cieņu -
dr.Daiga Baranovska

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!