Foto: Publicitātes foto
Hormonu jogas terapija (HJT) ir jogas terapijas metode, kas radīta speciāli sievietēm, lai novērstu menopauzes izraisītos traucējošos simptomus, kā arī neauglības, priekšlaicīgas menopauzes, olnīcu policistīta, PMS un citus ar hormonālo nelīdzsvarotību saistītu veselības traucējumus, izmantojot atbilstošas indiešu un tibetiešu jogas tehnikas.

Šo metodi uz Latviju atvedusi jogas pasniedzēja ar 10 gadu pieredzi - Inga Šulce-Branta, kas stāsta, ka terapijas kursa laikā jāvingro ir katru dienu, tāpēc viņa nolēmusi rīkot pirmo Hormonu jogas terapijas intensīvo kursu - 3 dienu semināru, pēc kura pabeigšanas katra dalībniece varēs pielāgot terapiju savam ikdienas ritmam un iespējām.

Apgūt HJT vingrojumus ir viegli, tie neprasa īpašu iepriekšēju sagatavotību, tāpēc ir piemēroti arī sievietēm bez pieredzes jogas praksē, apgalvo Inga Šulce-Branta. Taču panākumi esot atkarīgi no tā, cik bieži vingrojumus izpilda. Vecuma ierobežojumu HJT nav - to var sākt praktizēt arī jau ļoti cienījamā vecumā. "Daudzām sievietēm menopauzes vecumā organisms ir ļoti cietis - ir ceļgalu, gūžu un muguras problēmas, taču visus vingrojumus un pozas ir iespējams pielāgot. Tiesa, mūsdienās sievietes hormonālajam līmenim ir tendence kristies jau krietni agrākā vecumā, tāpēc šīs nodarbības, kas aktivizē dabiskos pašatjaunošanās procesus un uzlabo kopējo dzīves kvalitāti, piemērotas sievietēm jebkurā vecumā." Starp citu, ar HJT palīdzību ir risināma arī liekā svara problēma - gadījumā, ja tā ir hormonālās nelīdzsvarotības rezultāts.

Semināra laikā 3 dienu garumā tiks sniegts plašs ieskats sievietes reproduktīvās veselības un endokrīnās sistēmas uzlabošanas aspektos (ar lekciju uztāsies gan jogas pasniedzēja, gan ģimenes ārste), piedāvāts pirts aromterapijas seanss, kā arī īpaša ajūrvēdiska ēdienkarte, kas veicina hormonālās veselības pamatprincipu norisi sievietes organism.

Sīkāka informācija par hormonu jogas semināru pieejama adresē: http://www.saulesjoga.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!