Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Pēc gadījuma seksa radās aizdomas par gonoreju, aizgāju pie ārstiem, palietoju antibiotikas, viss kā vajag, vesels. Informēju arī to sievieti, kas mani aplipinājusi. Viņa devās pie savas ginekoloģes, analīzes uztaisītas, esot vesela. Bet vienīgais - esot neliels dzemdes kakla iekaisums - bet cik saprotu, tas sievietēm jau ir viena no pazīmēm. Vai varētu būt pie vainas ārsta nekompetence un neprecīzas analīzes, vai kā tā?

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205):

Atbilde: Gonorejas diagnostika var būt sarežģīta, tādēļ konkrētu aizdomu gadījumā labāk vērsties speciālajās transmisīvo slimību klīnikās. Tas nav saistīts tik daudz ar konkrētā ārsta zināšanām, cik ar laboratorās diagnostikas iespējām, kas dažādās klīnikās var būt atšķirīgas. Aizdomu gadījumā iespējams analīzes veikt atkārtoti.

Pēc ārstēšanas pabeigšanas gan sievietei, gan vīrietim nepieciešama pilna atkārtota izmeklēšana, lai būtu drošība, ka slimība ir izārstēta, iespējams, pat vairākkārtīgi ar noteiktu laika intervālu. Gonoreja var maskēt citu seksuāli transmisīvu slimību pazīmes, tādēļ vēlams veikt testus arī uz sifilisu, hlamidiozi, trihomoniāzi u.c. STS.

Ar cieņu - dr.Daiga Baranovska

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!