Foto: stock.xchng

Jautājums: Mani nomoka kāda problēma. Man ir 31 gads, esmu ievērojusi, ka kādu laiku man ir palikusi diezgan slikta atmiņa un reizēm noreibst galva. Ir reizēm nelaba dūša, bet nekas vairāk, un jau vairākus mēnešus jūtu smeldzošas sāpes kakla limfmezglos, kas parādās un pazūd uz ilgāku laiciņu.

Veicu USG limfmezgliem, viss ir labi. Neko vairāk neteica. Analīzes un grimšana arī labas. Vēl man redze ir pasliktinājusies, bet tas jau kādu gadu apmēram ir.

Biju uz galvas datortomogrāfiju 2012.gada oktobrī, jo, par cik, man uz pakauša uzkrita paliels zars 7 gadus atpakaļ. Mēdzu šad, tad pārbaudīties.

Kas tas varētu būt un cik bīstami? Man ir izslimots citomegalovīruss, bet šaubos, ka tas ir kādu iespaidu atstājis.  Vai tiešām man vajadzētu iet uz magnētisko rezonanci Tas taču viss ir ļoti kaitīgi veselībai.

Atbild Jekaterina Jeļisejkina , "Paturskas I. ģimenes veselības centrs", SIA

Labdien! To vai ar dotajām sūdzībām vajadzētu veikt magnētisko rezonansi galvas smadzenēm izvērtēs neirologs pēc Jūsu apskates un citu izmeklējumu veikšanas.

Atbild "Veselības salons 888"

Labdien! Spriežot pēc sūdzībām tie ir funkcionāli veģetatīvās nervu sistēmas traucējumi, bet protams, bez izmeklēšanas nevar uzstādīt nevienu diagnozi, tādēļ, ja nevēlaties veikt magnētisko rezonansi, tad varam piedāvāt veselībai nekaitīgu izmeklēšanas metodi, kuru var veikt mūsu medicīnas iestādē un noskaidrot galīgo diagnozi.

Atbild Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse

Labdien! Lūdzu, dodieties pie sava ārsta un izmeklējieties. Jāveic asins analīzes vai nav dzelzs deficīta anēmija. Varētu būt nepieciešama galvas un kakla asinsvadu doplerogrāfija (USG) un varbūt kakla skriemeļu rentgens, ja ir aizdomas par spondolozi kakla daļā. Ja tomēr šis diagnozes neapstiprinās, tad jāveic magnētiskā rezonanse (kas nebūt nav kaitīgs izmeklējums).

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!