Foto: PantherMedia/Scanpix
Stress, neregulāra ēšana un nepareiza diēta, pārsvarā alkohols, kafija tukšā dūšā, asi un marinēti produkti, cepti, žāvēti ēdieni un ēdieni ar lielu tauku saturu, kā arī fast food - tas viss ārkārtīgi negatīvi ietekmē kuņģa un zarnu trakta stāvokli. Kuņģis sāk pastiprināti izstrādāt sālsskābi, slikti veidojas kuņģa gļotādas aizsargslānis, kas aizsargā no sālsskābes (kas ietilpst kuņģa sulas sastāvā) agresīvās iedarbības, un tādēļ pastāvīgi tiek traumēta kuņģa sieniņa, ar laiku tas noved pie gastrīta, kuņģa vai divpadsmitpirkstu zarnas čūlas. Tā visa galvenais simptoms ir grēmas, jeb pastāvīga dedzināšanas sajūta kuņģa apvidū.

Grēmas, jeb dedzināšana kuņģī rodas sakarā ar to, ka ir bojāta kuņģa gļotāda un sieniņam un sālsskābes iedarbība uz bojāto kuņģa sieniņu izraisa dedzināšanu. Tas atgādina dedzināšanas sajūtu, kad Jūs apstrādājas ar spirtu vai jodu savainotu ādu. Bet ja nu uz savainotu ādu uzpilināt sālsskābi (jebkurā koncentrācijā), tad sajūtas būs visai nepatīkamas. Tagad iedomājieties, kas tādā gadījumā jāpiedzīvo kuņģim: pastāvīgi izdalās sālsskābe, turklāt ir traumēta kuņģa sieniņas dabīgā aizsardzība - gļotāda. Tā visa rezultāts ir grēmas.

Ārstēšanai jābūt vērstai uz kuņģa gļotādas - dabīgās aizsargbarjeras pret sālsskābes atjaunošanu, tikai tad grēmas ar laiku izzudīs.

Gadījumā, ja rodas grēmu vai dedzināšanas simptomi kuņģa apvidū, parasti tiek lietoti skābi samazinošie preparāti vai preparāti, kas neitralizē sālsskābi, kas ir pilnībā pieļaujami. Taču šajā gadījumā netiek ņemti vērā ļoti svarīgi faktori:

  • sālsskābe ir nepieciešama normālai gremošanai;
  • sālsskābe ir vienīgā aizsardzība pret baktērijām, kuras mums nonāk līdz ar ēdienu. Tādējādi skābe ir dezinficējošs faktors; šie preparāti novērš tikai simptomu;
  • ļoti bieži pēc preparātu atcelšanu grēmas atsākas, jo tie neveicina gļotādas atjaunošanu.Šādi preparāti ir ļoti nepieciešami tikai palielinātās skābuma pakāpes gadījumā.

Padomus Jums sniedz Fitesten® dabīgs gastroenterologs. Fitesten® saudzīgi un droši parūpēsies par Jūsu kuņģi. Fitesten® - tikai un vienīgi dabisks produkts.

Satur vairāk nekā 100 unikālus bioloģiski aktīvus komponentus dabiskās attiecībās, kuri papildina un pastiprina viens otra darbību.

Fitesten® ir organisma aizsargājošo, atjaunojošo un stimulējošo faktoru komplekss aktivētājs.

Raksts tapis tematiskās nedēļas "Jūsu kuņģa veselība" ietvaros. Lasi un uzzini vairāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!