Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Ar vīru jau sešus gadus mēģinām tikt pie bērniņa, bet nesanāk. No iepriekšējām attiecībām man jau ir divi bērniņi. Kad piedzima pirmais bērņš, jau pēc trim mēnešiem atkal paliku stāvoklī, bet veicu abortu. Tad pavisam drīz atkal paliku stāvoklī, bet saglabāju grūtniecību. Vai ir iespējams, ka esmu kļuvusi neauglīga pēc aborta, ja man pēc tam ir bijusi grūtniecība? Pavasarī biju 9. nedēļā un man bija spontānais aborts. Situācija bija tāda, ka tests uzrādīja gandrīz neredzamu 2. svītriņu (var teikt, ka to redzēja tikai tad, ja labi ieskatījās). Ar tagadējo vīru mums ir nesaderīgi rēzuss faktori. Man neg. viņam poz. Biju pie sava ginekologa, bet viņš man saka, lai neuztraucos. Kā lai neuztraucos, ja tik ļoti vēlamies bērniņu.

Atbild Maija Broša, "Veselības nams 5", SIA

Labdien! Grūtniecības iestāšanās atkarīga no diviem - vīrieša un sievietes. Tas, ka iepriekšējās attiecībās ir bijusi grūtniecība, neko neizsaka. Jums abiem ar vīru ir mērķtiecīgi jāizmeklējas. Vislabāk konsultēties ar ārstu, kas nodarbojas ar neauglības ārstēšanu. Ar uztraukšanos nepietiek, ir abiem jāiegulda darbs un laiks, lai gūtu pozitīvu rezultātu.

Atbild Marina Čēma-Ozoliņa, "A. Klīnika", SIA

Labdien! Jums pavasarī bija grūtniecība, tiesa, tā beidzās neveiksmīgi. Tātad 6 gadus nav neauglība. Ko darīt, nevaru e - pastā atbildēt, jo neko nezinu par Jums. Rēzus faktors neietekmē grūtniecības iestāšanos.

Atbild Valērija Godunova, "Privātklīnika Jūsu ārsti", SIA

Labdien! Jums vislabāk būtu griezties kādā klīnikā, kura nodarbojas ar neauglības ārstēšanu, lai izmeklētos un noteiktu iemeslu, kā arī palīdzētu Jums šajā situācijā.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!