Foto: Shutterstock

Jau vairāk nekā trīs nedēļas ir sāpīga urinēšana - tā ir neregulāra un ļoti nepatīkama. Biju pie ārsta, pirmajā nedēļā izrakstīja "Furomagu" un "Urinalu". Izdzēru - nepārgāja! Nākamajā nedēļā izrakstīja arī kaut kādu "Fura..." (nosaukumu neatceros). Tagad šonedēļ izrakstīja "Rovatinexu" un atkal "Furomagu"! Protams, visu laiku dzeru vēl tejas visvisadas.
Šodien likās viss kartībā, biju līdz veikalam aizgājusi (tas ir nepilni 200m), un atkal viss no sākuma - atkal it kā vajag uz tualeti, bet aizeju un tur pāris pilītes un tik sāpīgas! Nezinu, ko vēl iesākt, tāpēc lūdzu jūsu palīdzību.

Atbild Dr. Nataļja Mošna ārstu prakse "Quartus" - tālr. 67271205 

Labdien! Jūsu sūdzības ir lidzīgas sūdzībām, kuri parādās urīnpūšļa iekaisuma (cistīta) gadījumā. Visbiežāk par cistītu liecina bieža urinēšana nelielā daudzumā, tā gandrīz vienmēr rada spēcīgas sāpes, kas urinēšanas beigās pastiprinās. Var būt arī citas pazīmes - smakojošs vai asiņains urīns, paaugstināta temperatūra, reizēm arī drebuļi un sāpes vēdera lejasdaļā. Cistītu var izraisīt mikrobi, reizēm arī pārlieku enerģiska dzimumdzīve. Cistītu ārstē ar antibiotikām, dažreiz var būt tā, ka zāles nepalīdz, jo ir jāatrod antibiotiķis uz kuru baktērijas, kuras izraisa cistītu ir jūtīgas. Lai atrast pareizas zāles ir jānodod speciāla analīze - urīna uzsējums. Ko varat darīt Jūs pati? Noteikti dzeriet vismaz 1,5 - 2 litrus ūdens dienā, valkājiet kokvilnas auduma biksītes, ievērojiet personīgu higiēnu.

Par sāpīgas un biežas urinācijas iemeslu var būt arī hlamīdiju un ureoplazmu infekcija, lai to noteiktu, ir jāpaņēm speciāla uztriepe. Hlamīdijas ir seksuāli transmisīva infekcija, tāpēc pie urologa jāparbaudās arī  partnerim un jāārstējās, ja infekcija tiks atklāta.

Ņemot vērā visu augstāk mineto, obligāti apmeklējiet ginekologu, lai veiktu minētas analīzes un saņemt pareizu ārstēšanu. Lai Jums veicās! Ar cieņu, Nataļja Mošna.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!