Foto: Shutterstock
Miegs ir viena no lietām, ko savā ikdienā nevari kontrolēt, tomēr, kā vēsta izdevums "Woman's Health", ir pāris paņēmienu, kas sagatavos tevi ilgākam naktsmieram, kā arī ļaus izvairīties no mokošajām bezmiega stundām.

Ievēro noteiktu gulētiešanas laiku!

Nav noslēpums, ka pirms gulētiešanas tu gandrīz vienmēr noregulē modinātājpulksteni. Līdzīgi vajadzētu rīkoties arī ar laiku, kad dosies gulēt, jo, organismam pierodot pie noteiktas kārtības, miegs būs dziļāks, kā arī tev nenāks cīnīties ar iemigšanas problēmām.

Ieej vannā!

Miegs sāk nākt tad, kad pazeminās ķermeņa temperatūra. Tāpēc vakarā ieej karstā vannā un pēc tās vienkārši izbaudi patīkamo atslābumu, kam drīz vien sekos arī miegs, ķermenim atdziestot.

Izdzēs gaismas!

Pat mazākais gaismas stars var iztraucēt tavu miegu, tāpēc pirms gulētiešanas izslēdz ne tikai gaismu, bet arī televizoru, datoru un citas elektroniskās iekārtas, kā arī lieto miega brilles, kas ļaus tev gulēt krietni ciešākā un saldākā miegā.

Izvairies no trokšņiem!

Mūzikas atskaņotāja neizslēgšana, ļaujot tai klusi skanēt fonā, nav labākā ideja, kā padarīt klusāku sava partnera krākšanu vai citus trokšņus, kas traucē tavu miegu. Tā vietā izvēlies ausu aizbāžņus!

Guli vēsumā!

Jo vēsāka būs istaba un tava ķermeņa temperatūra, jo mierīgāk gulēsi, ļaujot savam organismam darboties enerģijas taupīšanas režīmā. Ņem vērā, ka tādējādi samazināsi arī apkures rēķinus.

Ēd viegli!

Maltīte ar vairākiem ēdieniem vai alkohola lietošana pirms gulētiešanas liks tev celties nakts vidū, jūtot diskomforta sajūtu gremošanas sistēmā. Tā vietā ieturi vieglu maltīti divas stundas pirms gulētiešanas, un tavs organisms būs tev pateicīgs.

Nesmēķē un nedzer!

Cigarete un vīna glāze pirms gulētiešanas tevi nevis nomierinās, bet gan sagādās vismaz stundu bezjēdzīgas vārtīšanās pa gultu, gaidot, kamēr tavs organisms vismaz daļēji pārstrādās tajos esošās kaitīgās vielas.

Spilveni

Spilvens ir viena no svarīgākajām lietām tava miega kvalitātē. Pārliecinies, ka tas ir ērts, atbalstošs un piemērots pozām, kādās esi iecienījusi gulēt, jo starp tām pastāv būtiska atšķirība galvas un sprandas novietojumā.

Neguli ar mājdzīvniekiem!

Lai cik piemīlīgs nebūtu tavs jaunais kaķēns, tā guļvietu novieto citā telpā, jo nekas nav nepatīkamāks, kā nemitīga mošanās, cenšoties nomierināt mazo nezvēru.

Izvairies no sāpēm!

Ja tevi nomoka sāpes, kas neļauj iemigt, dari visu, lai tās beigtos, jo organisms atrodas paaugstinātas trauksmes stāvoklī! Iedzer pretsāpju tableti vai vajadzības gadījumā apmeklē ārstu!

Nelieto kofeīnu!

Rīta kafija ir būtiska dienas sastāvdaļa teju katrai sievietei, tomēr ņem vērā, ka pēcpusdienā kofeīnu saturošiem dzērieniem vairs nav vietas tavā ēdienkartē, ja vien vēlies naktī labi gulēt!

Vienkārši elpo!

Pārstāj domāt par netīrās veļas kaudzi vai lietām, kas jāizdara nākamajā dienā! Tā vietā koncentrējies uz dziļām un lēnām ieelpām un izelpām, pamazām atslābinot ķermeni!

Nezaudē mieru!

Pat tad, ja gultā trinies jau otro stundu, nekrīti panikā vai dusmās par nevietā atnākušo bezmiegu un ietekmi, kādu tas atstās uz gaidāmo darba dienu! Viena negulēta nakts nav katastrofa!

Nekompensē zudušo miegu!

Dodoties vēlu gulēt un vēlāk ceļoties, tu izjauc sava organisma dienas kārtību. Rezultātā tas apjuks, un tevi drīz vien piemeklēs bezmiegs un citi miega traucējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!