Foto: PantherMedia/Scanpix
Šobrīd skaistumkopšanas iestādes piedāvā daudz un dažādas masāžas, kas sniedz relaksāciju. Tomēr svarīgi, lai masāža ne tikai uzlabotu pašsajūtu, bet arī, lai ar tās palīdzību tiktu risinātas dažādas veselības problēmas. Lūk, refleksogēno zonu masāža, kas ļaus saglabāt labu veselību un fizisko "formu".

Pagātnē un tagadnē

Reflosoloģijas pirmsākumi meklējami jau senajā Ēģiptē. Refleksoterapijas "process" jau atainots Ankmatora kapeņu freskās, kas liecina par šīs ārstniecības metodes seno izcelsmi un tolaik ikdienišķo pielietojumu. Jau toreiz seno civilizāciju pārstāvji bija atklājuši veidu kā efektīvi novērst enerģijas bloķēšanos, iedarboties uz attiecīgām ķermeņa zonām. Pirms vairākiem tūkstošiem gadu Austrumu dziednieki atklāja enerģētiskās plūsmas esamību cilvēka ķermenī, kas netraucēta un harmoniska nodrošina cilvēka veselību un vitalitāti. Uz šo atklājumu pamata tika risinātas dažādas veselības problēmas.

Arī mūsdienās šīs īpašās masāžas tehnikas iedarbīgumu apstiprina mediķu pētījumi un ilgstoši novērojumi, kuros atkārtoti konstatēti pārsteidzoši veiksmīgi rezultāti. Taču tagad refleksoterapiju, kas balstīta uz pēdu masāžu, mēdz kombinēt ar vispārējo muguras, silto akmeņu un citām masāžām, pirms tam veicot pīlingu un masāžas laikā pielietojot atbilstošus kosmētiskos līdzekļus, lai sniegtu savu artavu arī ādas stāvokļa uzlabošanai. Tā kā šā brīža steidzīgajā dzīves ritmā svarīgi īsākā laika periodā panākt maksimālu efektu, šo terapiju iespējams apvienot, piemēram, arī ar ietīšanas procedūru, kuras laikā ārstē celulītu, novērš strijas un uzlabo ķermeņa ādas elastību. Vairāk informācijas http://www.dimensija.lv/lv/masazas

Refleksoterapija balstās

uz to, ka cilvēka pēda ir kā miniatūra ķermeņa karte, kurā atrodas dziedināšanas kanāli visām ķermeņa sistēmām. Šī neiroloģiskā saikne, kas pastāv starp pēdas zonām un iekšējiem orgāniem, dod iespēju caur pēdas nervu galiem ar masāžas kustību palīdzību izraisīt refleksu darbību- radīt pozitīvi stimulējošu efektu uz atbilstošo organisma daļu.
Tā kā katram "refleksa punktam" pēdā atbilst noteikts orgāns vai dziedzeris, masāžas gaitā tiek veicināta to netīša jeb refleksīva atbildes reakcija uz enerģētisko plūsmu, kuru masieris apzināti rada iedarbojoties uz pēdā esošajiem nervu galiem. Par metodes iedarbīgumu jāpateicas mūsu nervu sistēmai, kas smalkā veidā savieno visas ķermeņa daļas ar noteiktiem punktiem pēdas. Savās pēdās mēs nēsājam visu veselības problēmu atslēgu! Turklāt refleksoterapijas idejas pamatā ir atbrīvot un veicināt ķermeņa pašārstēšanās spējas un ārstēt cilvēku kopumā, nevis tikai atsevišķus orgānus.

Refleksoterapijas iedarbība

Modernās dzīves rosīgajā kņadā refleksoloģija noderēs pozitīvas noskaņas radīšanai visu gadagājumu ļaudīm, jo ilgstoša stresa rezultātā samazinās organisma spējas cīnīties pret dažādām slimībām. Tā kā pēdu refleksoloģija galvenokārt ir relaksācijas tehnika - tā efektīvi atbrīvo no stresa, uzlabo cilvēka emocionālo stāvokli, ļauj samazināt spriedzi un atjauno enerģētisko līdzsvaru atbilstošajās ķermeņa daļās, tā veicina vispārējo labsajūtu, miega kvalitāti, novērš nogurumu un uzlabo smadzeņu darbību.

Līdzās psihoemocionālajam efektam refleksoloģija uzlabo asins cirkulāciju, pazemina arteriālo spiedienu, stimulē mazaktīvās organisma daļas, veicina sārņu un toksīnu izvadīšanu, attīra organismu un veicina atjaunojošus procesus. Refleksoloģija ir lielisks papildinājums jebkurai medicīniskai metodei vai terapijai, kā rezultātā ķermenis atgūst enerģētisko līdzsvaru un iekšējo harmoniju gluži dabiskā veidā. Šīs terapijas kurss īpaši ieteicams muguras sāpju un spriedzes radītu galvassāpju gadījumā. Arī gremošanas traucējumus bieži vien daudz efektīvāk un drošāk kā ar medikamentiem var novērst ar refleksoloģijas palīdzību.

Tā kā normālam pēdu kaulu un saišu stāvoklim ir svarīga ietekme uz organisma kustību-balsta sistēmu kopumā, refleksoloģija veic arī manuālu pēdu korekciju, novēršot kaulu nobīdes, saišu un cīpslu disbalansu pēdās, par ko parasti liecina pēdu sāpes, "nogurušu kāju" sindroms, krampji, tūska un tirpšana. Manuālās korekcijas rezultātā tiek atjaunots normāls pēdu kaulu stāvoklis un atbrīvoti nospiestie nervi. Procedūras laikā klients izbauda dziļu relaksāciju, bieži ieslīgstot atbrīvojošā miegā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!