Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka grūtniecības laikā mainās ne tikai sievietes fiziskā, bet arī emocionālā pasaule. Tomēr vēlme pēc sievišķības nezūd arī bērniņa gaidīšanas periodā, un nereti tieši grūtniecības laikā sievietes piedzīvo lielāko pašpārliecinātības uzplaukumu, izvēloties glītus aksesuārus un izceļot savu skaistumu.

Sava veida dilemma reizēm piemeklē tās topošās māmiņas, kas līdz grūtniecībai bija iecienījušas augstpapēžu apavus, no kuriem negribas šķirties pēc iespējas ilgāk. Šai sakarā izdevums "Women Tribe" ir noskaidrojis, cik droši grūtniecei ir valkāt augstpapēžu kurpes un kādi priekšnoteikumi būtu jāievēro, tos izvēloties.

Speciālistu viedokļi šai tematā dalās, tomēr vairums piekrīt uzskatam, ka katra grūtniecība ir individuāla un tieši tā jūtas arī topošās māmiņas, kas apģērba un apavu izvēlē, līdzīgi kā ēdienkartē, vadās pēc savām iekšējām izjūtām.

Tomēr augstu papēžu valkāšana palielina dažādu pēdu problēmu risku, kā arī padara sievieti nestabilāku, pārvietojoties ikdienā, kas attiecīgi var būt iemesls paklupšanai un vieglu traumu gūšanai.

Tāpat palielinātā ķermeņa svara ietekmē pēdai tiek radīts lielāks spiediens, kas var izraisīt tulznu, čūlu, kā arī ādas iekaisumu un kāju saišu sastiepumu veidošanos, kas rezultējas ar sāpēm un apgrūtinātu pārvietošanos.

Speciālisti arī uzsver, ka augstpapēžu kurpes rada nevajadzīgu slodzi arī sievietes mugurai, kura grūtniecības laikā tāpat ir viens no vājākajiem posmiem topošās māmiņas ķermenī.

Tādējādi optimālākais variants apavu izvēlē, gaidot mazuli, ir zemu apavu valkāšana, ko laiku pa laikam var nomainīt uz stabiliem un vidēji augstu papēžu apaviem. Šāda izvēle atvieglos ne tikai grūtnieces ikdienas gaitas, sniedzot lielāku komfortu, bet mazinās arī dažādu grūtniecības sarežģījumu risku. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!