Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka skaists ziedu pušķis spēj uzlabot noskaņojumu teju acumirklī, savukārt ziedos esošās eļļas tiek izmantotas aromterapijā, veicinot cilvēka harmoniju un spēju atslābināties vai, tieši pretēji – radot papildu enerģiju. Kā izrādās, puķēm piemītošās smaržas spēj dziedēt arī cilvēka prātu, informē portāls "Mnn".

Dziedniecībā tiek izmantotas praktiski visas ziedu daļas – no tā stumbra tiek izgatavotas zāļu tinktūras, no auga sulas – aromterapijā izmantotās eļļas, savukārt no zieda daļas – smaržu esences.

Saskaņā ar akupunktūras zinātnes likumiem, izmantojot smaržu esences un pārzinot cilvēka ķermeņa punktus, iespējams radīt noteiktu prāta stāvokli, "ārstējot" tādas izjūtas kā apātiju, bailes, nožēlu, aizvainojumu un citas negatīvas emocijas.

Tādējādi aromātu izmantošana ir kļuvusi par spēcīgu psiholoģisko problēmu ārstniecības līdzekli, veicinot cilvēka spēju pieņemt nepatīkamus notikumus un veiksmīgāk pārciest to sekas. Tā rezultātā tiek uzlabota arī organisma vispārējais veselības stāvoklis, neļaujot garīga rakstura problēmām ietekmēt, piemēram, sirds darbību vai imūnsistēmu.

Kopumā ir noteikti 38 prāta stāvokļi, nereti vienā emociju gammā kombinējoties pat septiņām izjūtām vienlaikus.

Lai no negatīvajām emocijām atbrīvotos, speciālisti iesaka zem mēles uzpilināt divus pilienus smaržu esences četras reizes dienā, kā arī tās var lietot līdzīgi smaržām – uzsmidzinot aromātu uz ķermeņa pulsācijas vietām, raksta "Mnn".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!