Foto: stock.xchng
Nav noslēpums, ka neveselīgs uzturs var ne tikai radīt aptaukošanos, bet arī sirds un asinsvadu saslimšanas. Šai sakarā portāls "Shape" piedāvā septiņus produktus, kuru lietošana uzturā attīrīs organismu, kā arī neļaus nosprostoties artēriju sieniņām.

Spināti

Spinātos ir vielas, kas samazina asinsspiediena līmeni, kā arī, reizi dienā apēdot sauju gardo zaļumu, sirds slimību risks var tikt samazināts par 11 procentiem, noskaidrots pētījumos.

Avokado

Tā vietā, lai salātus vai sviestmaizi papildinātu ar bagātīgu majonēzes slāni, izmanto avokado! Kādā pētījumā atklāts, ka cilvēki, kas nedēļas garumā ik dienas apēda avokado, eksperimenta beigās uzrādīja par 17 procentiem zemāku holesterīna līmeni nekā tā sākumā.

Olīveļļa

2011. gadā veiktā pētījumā noskaidrots, ka cilvēkiem vecumā no 65 gadiem, uzturā regulāri lietojot olīveļļu, ir par 41 procentu mazāka iespējamība gūt sirdskaiti nekā tiem cilvēkiem, kas to nelieto.

Rieksti

Sauja riekstu ir lieliska alternatīva pēcpusdienas našķiem. Piemēram, mandeles satur E vitamīnu, kā arī ievērojamu daudzumu nepiesātināto taukskābju, savukārt valriekstos ir vērtīgās omega 3 taukskābes. Tāpat rieksti pazemina holesterīna līmeni organismā, kā arī novērš sirds slimību veidošanos.

Granātāboli

Granātāboli ir lielisks antioksidantu avots un tie pasargā artēriju sieniņas no nosprostošanās. Tāpat granātāboli uzlabo asinsriti.

Apelsīnu sula

2011. gadā veiktā pētījumā atklāts, ka 100 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas dienā pazemina diastolisko asinsspiedienu, kā arī satur antioksidantus, kas stiprina asinsvadus.

Kanēlis

Tējkarote kanēļa ir lielisks antioksidantu avots, kā arī samazina tauku daudzumu asinsritē un organismā kopumā. Pētījumos pierādīts, ka aromātiskā garšviela neilgā laikā spēj samazināt holesterīna līmeni pat par 26 procentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!