Foto: PantherMedia/Scanpix
Izrādās, ka ne tikai mīlestība "iet caur" vēderu. Vairums cilvēku pat nenojauš, ka labas imunitātes "atslēga" ir sabalansēta zarnu mikroflora. Aptuveni 70% mūsu organisma imūnšūnu ir koncentrēti zarnu traktā. Tādēļ ir tik būtiski uzturēt zarnu mikrofloras dabisko līdzsvaru, ko nemitīgi apdraud dažādi faktori – stress, vīrusi, antibiotiku lietošana, nepareizi ēšanas paradumi, smēķēšana, alkohols u.c..

Kad līdzsvars tiek izjaukts,  rodas disbakterioze, un organismā sāk izpausties  dažādi traucējumi - gāzes vēderā, caureja, aizcietējumi,  vēdera uzpūšanās. Ja zarnu mikrofloras traucējumi netiek laikus novērsti, var attīstīties nopietni veselības traucējumi, tādi kā holesterīna un lipīdu vielmaiņas traucējumi, imūnās sistēmas novājināšanās, sēnīšu infekcijas, hipovitaminoze, var attīstīties hronisks nogurums.

No 23.oktobra līdz 29.oktobrim portālā DELFI sadarbībā ar pienskābo un bifidobaktēriju kompleksu "Lactobex" norisināsies tematiskā nedēļa "Un vēders pateiks paldies!".

Tematiskās nedēļas ietvaros varēsiet uzzināt kādi produkti jāiekļauj ēdienkartē, lai sekmētu zarnu mikrofloras dabiskā  līdzsvara saglabāšanu, par garšaugiem, kas ir kā "mājas aptieciņa". Varēsiet lasīt arī par produktiem, kuri "nesadzīvo" uz mūsu šķīvja un vēderā, kā arī citus jautājumus kā uzlabot savu pašsajūtu un dzīves kvalitāti.

Ēdīsim tā, lai vēders teiktu paldies!

Pienskābo un bifidobaktēriju kompleksa Lactobex viena paciņa satur ne mazāk kā 1,0 miljardu (1x109) pienskābo un bifidobaktēriju kolonijas formējošās L. acidophilus, B. longum, S. thermophilus, B. lactis, L. rhamnosus – aizsargātas ar unikālu patentētu tehnoloģiju Duolac®, kas būtiski uzlabo baktēriju kultūru stabilitāti un nokļūšanu zarnu traktā, aizsargājot tās no ārējās vides negatīvās ietekmes, kā arī no kuņģa skābes. Produkta sastāvā ir iekļautas tās pašas baktērijas, kas mīt cilvēka kuņģa-zarnu traktā.

Probiotikas palīdz samazināt nepatīkamo diskomforta sajūtu zarnu traktā, veicina zarnu satura tranzītu, regulāru vēdera izeju, palīdz uzturēt zarnu trakta veselīgumu, izvada kaitīgās vielas. Tā lietošana sekmē cukura līmeņa kontroli un palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs, rada un stimulē labvēlīgu zarnu mikrofloru, atjauno tās līdzsvaru, aizkavē nelabvēlīgo patogēno baktēriju augšanu. Kā arī atjauno tās līdzsvaru pēc antibiotiku lietošanas un ķīmijterapijas,veicina uzturvielu sagremošanu un aktīvo vielu (piemēram, kalcija, vitamīnu utt.) uzsūkšanos, stiprina imūno sistēmu un uzlabo ādas stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!