Foto: stock.xchng
Spēcīgās garšas un aromāta dēļ sīpoli un ķiploki ir viena no izplatītākajām ēdienu sastāvdaļām. Tāpat tajos atrodama virkne vērtīgu vitamīnu, kas uzlabo organisma veselības stāvokli un imunitāti. Tomēr asā dārzeņu smarža no tiem reizēm liek atteikties, jo aromāta ilgās noturības dēļ jūtamies par sevi nepārliecināti. Šai sakarā portāls "Organic" piedāvā padomus nepatīkamās smaržas mazināšanai.

Uzkod piparmētras

Piparmētru tēja vai to lapu košļāšana ķiploku un sīpolu radīto aromātu nelikvidēs pilnībā, tomēr mazinās tā intensitāti.

Ēd arī citus dārzeņus

Citroni, burkāni un sēnes sīpolu smaku padara mazāk jūtamu, tomēr tie jāēd uzreiz pēc sīpolu lietošanas.

Sinepes

Efektīvs līdzeklis sīpolu smakas likvidēšanā ir sinepes. Paņem tējkaroti sinepju pulvera, paviļā mutē, izspļauj un atkārto procesu vēlreiz. Smakai vajadzētu kļūt mazāk izteiktai.

Pavāru triks

Gatavojot ēdienus, kam jāpievieno ķiploks, izgriez tā kāta daļu ārā. Tieši tā satur spēcīgākās dārzeņa smaržvielas.

Zaļā tēja

Zaļā tēja ne tikai uzlabo veselību, bet arī rada svaigāku elpu, attīrot zarnu sieniņas. Tāpat tās specifiskais aromāts nomāks sīpolu smaku.

Nepārdzīvo

Sīpolu un ķiploku smaka nudien nav ļaunākais aromāts, kas varētu plūst no tevis. Ierobežo to lietošanu pirms saviesīgiem pasākumiem un randiņiem, kā arī parūpējies par iepriekš minēto padomu ievērošanu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!