Foto: Shutterstock
Lai Jauno gadu izdotos uzsākt, kā iecerēts, un realizēt apņemšanos, kura, iespējams, paredz liekā svara zaudēšanu, iepazīsties ar efektīvākajiem padomiem lieko kilogramu nomešanai, kas 2013. gada gaitā publicēti portālā "Women's Health".

Izvēlies brokastis gudri

Par veselīgāko brokastu ēdienu neskaitāmas reizes atzītas auzu pārslas, un, ne velti, jo tās krietni ilgāk rada sāta sajūtu, atturot tevi no našķēšanās dienas gaitā.

Iepērcies pareizajā laikā

Nekad nedodies uz veikalu izsalkusi! Tad nopērkam kalorijām bagātākos un neveselīgākos ēdienus, brīdina eksperti.

Uzmanies ar uzkodām

Neēd čipšus un citas uzkodas tieši no pakas – tas liek apēst krietni vairāk, neļaujot novērtēt daudzumu, kas jau nonācis vēderā.

Vispirms ēd augļus

Ja maltīti uzsāksi ar dārzeņu vai augļu ēšanu, arī tās gaitā sev servēsi veselīgāku pārtiku, noskaidrots pētījumos.

Izgulies

Jo kvalitatīvāks būs tavs miegs, jo vieglāk zaudēsi svaru, uzsver speciālisti, aicinot arī celties ik dienas vienā un tai pašā laikā. Sievietēm, kuras katru dienu ceļas citā laikā, ir vairāk ķermeņa tauku, liecina pētījumi.

Našķējies gudri

Ja esi saldummīle, pērc tādas konfektes, kas iesaiņotas papīrīšos, kuru attīšana prasa laiku. Pētījumos atklāts, ka tas ierobežo našķēšanos.

Atrodi domubiedrus

Ja jau krietnu laiku centies neveiksmīgi zaudēt varu, piesakies svara zaudētāju grupai. Tas krietni uzlabos tavus rezultātus, kā arī atvieglos diētas ievērošanas procesu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!