Foto: PantherMedia/Scanpix
Sveicināti! Esmu izmisumā, nezinu, kur griezties pēc palīdzības. Ļoti labi apzinos, ka viss ir paša cilvēka rokās, lai rastu atbildes un risinājumu jebkādai situācijai, tomēr nesaprotu, kā lai cīnos ar tukšumu sevī. Pat nezinu, kā pareizāk nodēvēt šo depresijai līdzīgo sajūtu – nebūt.

Esmu vairākas reizes mēģinājusi veikt pašnāvību, tomēr apzinos, ka tā nav izeja un ka man jāstājas pretī šai sajūtai.

It kā nevaru sūdzēties, jo man viss ir, kā arī neesmu ieslīgusi rutīnā. Apzinos, ka katra diena ir kā jauns piedzīvojums, no kura varu iegūt daudz jauna. Tomēr mani nepamet sajūta, ka esmu kaut kur kļūdījusies un vairs nespēju atrast ceļu uz pareizās dzīves takas.

Pati sevi nesauktu par tukšu cilvēku, vienkārši manī ir šis nogurums no dzīves, tukšums, ko nekas nespēj aizpildīt. Kāpēc tas nepāriet?

Atbild psiholoģe, dzīves izpratnes skolotāja, nodibinājuma "Sokrata tautskola" vadītāja Elvita Rudzāte

Sievietei ir vērojamas depresijas pazīmes, kuras ir saistītas ar sievietes neapmierinātību pašai ar sevi. Ja cilvēks sevī jūt tukšuma izjūtu, tas nozīmē, ka cilvēka Gars vēlas garīgi attīstīties tālāk un realizēt savu radošo potenciālu, bet to nespēj darīt, jo kavē dogmātiski uzskati par dzīvi un dzīves vērtībām. 

Ja cilvēks sevī jūt nogurumu, kas nepāriet, tas nozīmē, ka cilvēkā ir milzīga vainas izjūta, kura netiek atbrīvota, jo nav izprasta neapgūtā dzīves mācību stunda jeb dzīves gudrība.

Noteikti sievietei ir jāatsakās no domas par pašnāvību. Pašnāvība ir tikai bēgšana no problēmām, tā problēmas nerisina. Ja viņa neapgūs savas Gara izvēlētās mācību stundas šajā dzīvē, tās būs jāapgūst nākamajā dzīvē, tikai daudz smagākā formā, t.i., nākamajā dzīvē viņas Gars izvēlēsies sliktākus vecākus un situācijas nekā šajā dzīvē, tādēļ viņai vēlreiz nāksies apgūt šīs mācību stundas. 

Tie cilvēki, kuri no dzīves aizgājuši, izdarot pašnāvību, Garu pasaulē jeb Smalkajā plānā neuzturas ilgi, apmēram 1-3 gadus. Pēc tam tie atgriežas uz zemes, lai apgūtu savas neapgūtās mācību stundas. Lai cik būtu grūti, vienmēr var atrast risinājumu, tikai tas ir jāmeklē.

Lai sieviete izprastu savas neapgūtās mācību stundas un attīstītos garā, iesaku sievietei sākt iet garīgās attīstības ceļu, lasot garīgās attīstības grāmatas, portālu www.domatajs.lv un apmeklēt garīgās attīstības lekcijas. 

Iespējas Latvijā tiek piedāvātas daudzas un dažādas, viņai pašai ir jāsajūt, kura no iespējām uzrunā viņas sirdi. Sokrata tautskolā tiek piedāvāti daudz semināri par ziedojumiem, varbūt kāds no tiem uzrunā sievietes sirdi? 

Sievietei noteikti palīdzētu Holodinamikas metode, kuru ir iespējas apgūt š.g. 23.februārī Sokrata tautskolā. Vairāk par semināru lasīt: http://www.sokratatautskola.lv/events/seminars-personisko-problemu-risinasana-ar-holodinamikas-metodes-palidzibu-3/.

Uzreiz rezultātu nebūs, jo tas ir ilgstošs darbs, bet sievietei būs iespēja paskatīties uz dzīvi ar citām acīm.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!