Foto: PantherMedia/Scanpix
Cukurs ne velti tiek dēvēts par balto nāvi - tas maina organisma vielmaiņas procesus un hormonālo līmeni, rada aptaukošanos un neveselīgu "atkarību" no cukuru saturošiem produktiem. Bet kas notiktu, ja tu no tā atteiktos pavisam? Grāmatas "I Quit Sugar" autore Sāra Vilsone skaidro, kā uzlabojusies sievietes veselība, medicīnisku iemeslu dēļ atsakoties no cukura lietošanas.

Tava āda uzlabosies teju vienā naktī

Atsakoties no cukura, tava āda kļūs ne tikai maigāka un starojošāka, bet mazināsies arī grumbiņas. Cukurs maina organismā esošo olbaltumvielu struktūru, radot blakusproduktus, kas veicina ādas novecošanu. Rezultātā mazinās dabiskā kolagēna izstrādāšana, āda zaudē mitrumu un elastību, kā arī spēcīgāk reaģē uz saules nodarīto kairinājumu.

Tava apetīte normalizēsies

Ja regulāri uzkoda kādu našķi, esi pieradusi pie cukura tik ļoti, ka tas ir radījis atkarību, ik pa laikam pieprasot jaunu "devu". Atsakoties no cukura, organisms aptuveni piecu nedēļā būs atbrīvojies no vēlmes pēc kaut kā salda, un tev būs vieglāk ievērot veselīgas ēdienreizes, nemitīgi necīnoties ar izsalkumu vai vēlmi pēc saldumiem.

Tu zaudēsi svaru

Apkopojot iepriekš minēto, var likumsakarīgi secināt, ka atteikšanās no cukura veicinās arī tavu svara zaudēšanu. Bez tam – tas notiks bez mokošām diētām.

Tu jutīsies labāk

Ļoti iespējams, ka ciet no sāpēm locītavās un mugurā vai gremošanas traucējumiem. Nepatīkamās izjūtas var izraisīt ne tikai liekā cukura, bet arī ūdens krāšanās organismā – atsakies no saldumiem, dzer daudz šķidruma, un tava pašsajūta uzlabosies.

Tavs noskaņojums uzlabosies

Bezmiegs, nomāktība, depresija… Modernajā pasaulē laiku pa laikam visi ciešam no šīm sajūtām. Bet, nomainot cukuru saturošus našķus un uzkodas pret dārzeņiem, olbaltumvielām un omega 3 taukskābēm bagātiem produktiem, vairosies tava enerģija un attiecīgi – uzlabosies miega paradumi, uzlabojoties arī noskaņojumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!