Foto: AFP/Scanpix
Noslēdzot tematisko nedēļu "Svara zaudēšana - pret mītiem ar zināšanām!", kas portālā "DELFI" norisinājās sadarbībā ar portālu Kilo.lv, piedāvājam iedvesmojošo Silvijas stāstu, kura, pateicoties zaudētajiem kilogramiem, piepildīja savu sapni.

"Jau vidusskolā man lieliski padevās dejošana un es bez tās nespēju iedomāties savu dzīvi. Uzsāku deju kursus un plānoju iestāties kādā deju grupā. Bet dzīve ir dzīve - meitiņas piedzimšana pamatīgi izmainīja manu ķermeni.

Kļuvu smagnēja un nekādi nespēju atbrīvoties no liekā svara. Nespēju vairs veiksmīgi izpildīt akrobātiskos elementus. Lai cik skumji tas nebūtu - neizskatījos pēc tādas karsējmeitenes, kas spētu uzkurināt pūli.

Nevarēju dabūt darbu deju grupās, tādēļ meklēju ko citu un sāku strādāt par pārdevēju apģērbu veikalā. Jau sāku samierināties ar savu likteni,tomēr nolēmu vēl pēdējo reizi mēģināt atgūt iepriekšējo formu, sadarbojoties ar ekspertiem.

Saņemot uztura plānu sapratu, ka iepriekš esmu ēdusi galīgi nepareizi. Ne jau apjoma dēļ, bet gan ēdienreižu skaita dēļ. Izrādās, ka svara zaudēšana notiek virtuvē, nevis sporta zālē. Protams, ka es arī regulāri trenējos atbilstoši treneru norādījumiem, bet man nebija problēmu atgriezties treniņu ritmā.

Lielākā problēma bija tieši ēšana. Sākumā pat šmaucos un ēdu mazāk, nekā man bija teikts. Tas gan bija slikts lēmums, jo jau nedēļas beigās jutos vāja un nespēju paveikt ierastos treniņus.

Saņēmu arī bārienu no trenera par šādu pašdarbību. Nebiju iedomājusies, ka ķermenim nepieciešams tik daudz enerģijas, lai vispār funkcionētu - kur nu vēl, lai trenētos! Tā bija pamatīga skola. Savācos un pildīju visu, kā man bija noteikts.

Papildus arī pa laikam trenēju savas dejošanas prasmes. Jau pēc pāris nedēļām jutu, kā mani piepilda enerģija - sapratu, ka man pietiek spēka pat sarežģītiem deju elementiem.

Pieteicos arī deju nodarbībām pilsētā. Sākumā gan turējos maliņā, jo vēl nebija atgriezusies kādreizējā pārliecība par sevi. Bet rezultāti un treneru atbalsts ļāva man saprast, ka es varu. Es patiešām varēju sasniegt savu sapni.

Pārmaiņas manī ievēroja arī deju nodarbību vadītāja un kādā dienā es saņēmu piedāvājumu pievienoties profesionālajai deju grupai viņas vadībā! Es tiešām sākumā nespēju aptvert, ka tas notiek patiesībā - jo šie trīs mēneši paskrēja tik ātri, un es biju atguvusi savu formu! Turklāt ar uzviju! Meitenes - nepametiet savu sapni - viss ir sasniedzams!" mudina Silvija.

Raksts tapis sadarbībā ar veselīga dzīvesveida portālu KILO.LV

KILO.LV speciālisti piedāvā individuāli izstrādātus uztura plānus, kas ļauj ne tikai sasniegt savus mērķus, bet arī neliedz baudīt ēdienu. Receptes ir ērti pārskatāmas un pats plāns ir ērti modificējams, lai pielāgotos dažādām situācijām. Treniņu plāniem pieejami dažādi sarežģītības līmeņi,un tie tiek pielāgoti klientu treniņu apstākļiem un pieejamajam inventāram.

Veselīga dzīvesveida interneta platforma KILO.LV. Latvijā darbojas kopš 19. maija.

KILO.LV speciālisti piedāvā individuāli izstrādātus uztura plānus, kas ļauj ne tikai sasniegt savus mērķus, bet arī neliedz baudīt ēdienu. Receptes ir ērti pārskatāmas un pats plāns ir ērti modificējams, lai pielāgotos dažādām situācijām. Treniņu plāniem pieejami dažādi sarežģītības līmeņi,un tie tiek pielāgoti klientu treniņu apstākļiem un pieejamajam inventāram.  

KILO.LV aizsākumi meklējami Lietuvā, kad godalgotais bodibilderis un treneris Andrius Pauļukevičs atrada risinājumu šiem un citiem jautājumiem, kas nomoka ne tikai trenerus, bet arī veselīga dzīvesveida entuziastus.

Apvienojot mūsdienu tehnoloģijas un profesionāļu pieredzes krājumu šā gada sākumā Lietuvā tika radīts KILO.LT. 

Komandā iesaistītie treneri, dietologi, informācijas tehnoloģiju speciālisti un uzņēmējdarbības speciālisti izveidoja KILO tādu, kāds tas ir šodien: vienlaicīgi spējīgu apkalpot gandrīz neierobežotu klientu skaitu, ievērojami lētāku un pieejamāku nekā citas alternatīvas. Servisa kvalitāte un ērtības ātri piesaistīja cilvēkus, tādēļ jau pēc 5 mēnešiem tapa KILO.LV (www.kilo.lv) - īpaši pielāgots Latvijas iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!