Foto: PantherMedia/Scanpix

Vasaras periodā kājas tiek pakļautas daudziem nelabvēlīgiem faktoriem, piemēram, berzei un svīšanai, kas ir pamatapstākļi, lai rastos tulznas. Tomēr, no tulznu veidošanās vasaras laikā ir iespējams izvairīties, ievērojot dažus padomu,ko iesaka stylecraze.com.

Lieto eļļiņas

Viens no veidiem, kā vasaras laikā pasargāt sevi no tulznu rašanās, ir vienmēr pārliecināties, ka pēdas ir labi ieeļļotas, lai tad, kad pēdu un kājas pirkstu āda saskaras ar kurpes materiālu, tā netiktu noskrāpēta un ievainota.

Tādēļ, pirms ievelc kājas kurpēs, iesmērē tās ar saudzējošu eļļinu vai vazelīnu labākai slīdāmībai, lai novērstu berzes rašanos.

Ļauj kājām elpot

Vasarā pēdiņām nav viegli, ja tām visas dienas garumā jāatrodas slēgtās kurpēs - tās sasvīst, paliek mitras, kā rezultātā var veidoties tulznas. Ja tev daudzu stundu garumā ir jāstaigā apavos, parūpējies, lai tavas pēdas var elpot, un, ja iespējams, velc ērtas kurpes ar atvērtiem purngaliem, piemēram, iešļūcenes vai sandales.

Velc ērtus apavus

Lai uz pēdām nerastos tulznas, kurpēm, kuras valkā, ir jābūt ērtām un jāder kā uzlietām - tās nedrīkst būt ne par lielu, ne par mazu.

Labs veids, kā saprast, vai kurpes der, ir pārbaudīt, vai pēc to uzvilkšanas ir iespējams brīvi tajās pagrozīt kāju pirkstiņus. Tāpat ir svarīgi atcerēties, ka starp kurpes aizmugurējo daļu un tavu papēdi nedrīkst veidoties sprauga, lai nebūtu visu laiku jāuztraucas par to, ka kurpe varētu nokrist un neradītu kājai papildus spiedienu.

Sausas kājas

Vasarā pēc atgriešanās mājās vienmēr kārtīgi notīri savas pēdas no dienas laikā uzņemtajiem netīrumiem, kas varētu kairināt tavu kāju. Pēc tam pārliecinies, ka tās ir pilnīgi sausas un, ka, piemēram, pirkstiņu starpā nav palikusi neviena ūdens pile, kas varētu rosināt berzes rašanos.

Ievalkā jaunus apavus

Tikko nopirktas kurpes pirms to valkāšanas ir jāiestaigā. Katru reizi, kad iegādājies jaunu kurpju pāri, dažas dienas ļauj tām pielāgoties kājai un tās ādai – no sākuma tās velc, piemēram, ar zeķi, un, kad kurpes materiāls paliks mīkstāks un pielāgosies kājās, iespējas tikt pie tulznām pazudīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!