Foto: Shutterstock
Reizi mēnesī mēs, sievietes, no jaukām būtnēm pārvēršamies par uzvilktiem kamoliņiem, kas nespēj saglabāt kontroli pār saviem ēšanas paradumiem un emocijām - vienu mirkli mēs dusmojamies, nākamajā jau bez iemesla raudam. Pirmsmenstruāciju periods ir nepatīkams laiks, taču ikviena no mums sajūtas tā laikā var uzlabot ar dabīgiem līdzekļiem. Lai to izdarītu, ieskaties mindbodygreen.com sagatavotajos padomos.

Vitamīns C

Reti kura no mums nezina, cik vērtīgs un vajadzīgs mūsu organismam ir citronos, apelsīnos un daudzkur citur esošais vitamīns C. Tomēr, ne visas sieviete ir ievērojušas to, ka vitamīns C var palīdzēt tikt galā ar pirmsmentruāciju periodā uzplaukušo vēlmi ēst neveselīgas, cukuru un taukus saturošu pārtiku.

Vitamīnā C ir flavonoīds, kas ir spēcīgs antioksidants, ko var izmantot, lai nepārēstos pirmsmenstruālā cikla laikā. Iegādājies uztura bagātinātāju ar vitamīnu C vai arī ikdienā ēd produktus, kuri to satur - lieto vitamīnu dienas laikā vai starp maltītēm un samazini alkas pēc neveselīgas pārtikas.

Omega 3 taukskābes

Lai pirmsmenstruālā perioda laikā līdzsvarotu savu garastāvokli un izvairītos no emociju lēkāšanas, lieto produktus, kur sastāvā ir Omega 3 taukskābes.

Piemēram, ja pirmsmenstruālā perioda laikā sāc justies pārlieku emocionāla, apēd pāris zivju eļļas kapsulas. Tā tu uzņemsi spēcīgu devu Omega 3 taukskābju, kas ne vien palīdz uzlabot smadzeņu darbību, bet arīdzan var uzveikt depresiju un cīnīties ar straujām garastāvokļa maiņām.

Papildus tam, Omega 3 taukskābes palīdz saglabāt veselīgu svaru, kā arī tām piemīt pretiekaisuma iedarbība, kas novērsīs pirmsmetruāciju laikā tik ierastos, bet nepatīkamos krampjus.

Avokado

Pirmsmenstruālā perioda laikā nereti nakts laikā var rasties vēlme doties pie ledusskapja un pacienāt sevi ar dažādiem trekniem vai cukurotiem našķiem. Nākošajā reizē, kad tev rodas šāda impulsīva vēlme, izmēģini kādu nelielu triku, kas ļaus to nomākt.

Proti, kad tuvojas tavas īpašās dienas, parūpējies, lai tev vienmēr būtu tuvumā avokado. Pārgriez to uz pusēm un izbaudi to kopā ar nelielu daudzumu jūras sāls. Papildini savu nelielo našķošanos ar dažiem malkiem ūdens un pēc tam nogaidi 15 minūtes - vēlme pēc neveselīga ēdiena būs zudusi, jo veselīgie tauki, kas ir avokado, spēj likt justies paēdušam.

Augstas intensitātes treniņš

Ātras, augstas intensitātes kustības rada labu garastāvokli un ļauj justies labāk, tāpēc pirmsmenstruālā perioda laikā ir vēlams sevi fiziski nodarbināt.

Atvēli dienā vingrošanai kaut vai tikai 15 minūtes laika, pēc kurām rezultāts būs acīmredzams. Īsi, ātri izpildīti vingrinājumi, piemēram, palēcieni vai svaru cilāšana ne vien automātiski uzlabo noskaņojumu, jo fiziskas slodzes laikā atbrīvojas par laimes hormoniem dēvētie endorfīni, bet arī pasargā no krampju rašanās, vēdera pūšanās un alkām pēc neveselīgām uzkodām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!