Foto: Shutterstock

Ikviens no mums būs ievērojis, ka cits slimo retāk, cits biežāk. Mediķu vidū valda uzskats, ka tas saistīts ar cilvēku spēju izlādēt negatīvo enerģiju un tikt galā ar stresu. Novērojumi liecinot, ka jaukie, labestīgie cilvēki slimo daudz biežāk, nekā īgņas un burkšķi. Arī ilgdzīvotāju vidū vairāk ir tieši to ļautiņu, kuri nekautrējas skaļi izkliegt savu neapmierinātību par dažādām lietām.

Paradokss, bet izrādās, ka jaukie, pozitīvie cilvēki, ar kuriem visi labprāt vēlas draudzēties un uzturēt cita veida komunikāciju, slimo daudz biežāk. Turpretim nīgrie, burkšķi, ar kuriem citi izvairās komunicēt, slimo ievērojami retāk jeb neslimo nemaz.

Kā stāsta Āgenskalna klīnikas ārsts, homeopāts Edgars Mednis, tie, kuri mēdz skaļi lamāties, slimo reti. Tas tādēļ, ka viņi spēj izlādēt visas negatīvās emocijas. Turpretim jaukie, kuri nekad neatļausies pacelt balsi pret kādu, šo negatīvo enerģiju emociju patur sevī, ja vien nav atraduši kādu sev tīkamu nodarbošanos, kur atbrīvoties no visa sliktā. Un rezultāts – sliktās emocijas krājas un krājas, līdz organismam tas kļūst par smagu un tas nolemj protestēt, tas parasti nozīmē, ka slimība jau ir klāt. Tad savukārt tiek lietotas zāles, kas patieso iemeslu neizārstē, un pēc neilga laiciņa atkal cilvēkam jāliekas gultā. Tas tāds apburtais loks, saka mediķis.

Mednis uzsver, cik svarīgi ir ikvienam izlādēt negatīvās emocijas. Protams, to nevajadzētu darīt, izlamājoties, bet, atrodot kādu nodarbi, kas sniedz emocionālo gandarījumu. Citam tās būs sportiskās akivitātes, citam kāda mākslas nozare, katram savs. Bet vislabāk, ja "pabarotu" gan garu, gan arī fizisko ķermeni. Galvenais – nenokaut organismu, krājot sevī nepatīkamas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!