Foto: Shutterstock
Ja vēlies uzlabot savu pašsajūtu menstruāciju laikā, pievērs uzmanību ēdieniem, ko konkrētajā mēneša periodā ēd! Kā apgalvo eksperti, sāpju, vēdera pūšanās un garastāvokļa maiņu novēršanā ēdienam ir liela nozīme, un šai sakarā piedāvājam ārvalstu mediju apkopotos ieteikumus par produktiem, ko mēneša īpašo dienu laikā no ēdienkartes labāk izslēgt.

Pusfabrikāti, ātrās uzkodas un sāļie našķi

Foto: Vida Press

Lai gan pusfabrikāti un ātrās uzkodas ir veids, kā paēst ātri un, bieži vien arī netērējot daudz naudas, no šiem produktiem tomēr ir jāizvairās. Un, jo īpaši – menstruāciju laikā, uzsver speciālisti. Lielais sāls daudzums, kas ir šajos produktos, pastiprinās vēdera pūšanos, no kuras jau tā cieš lielākā daļa sieviešu konkrētā mēneša periodā.

Trekna gaļa

Foto: Shutterstock

Piesātinātās taukskābes, kas ir treknas, ceptas gaļas sastāvā, var pastiprināt menstruāciju radītās spazmas un sāpes. Tāpēc šajās dienās no konkrētajiem produktiem labāk izvairīties. Gadījumā, ja tomēr nevari iztikt bez gaļas, ēd liesus produktus vai jūras veltes!

Bulciņas un kūkas

Foto: Shutterstock

Protams, konditorejas izstrādājumi ir gardi, taču lielākā to daļa satur transtaukskābes, kas paaugstina estrogēna līmeni sievietes organismā, attiecīgi izraisot sāpes. Lai no tā izvairītos, ēd šķiedrvielām bagāto kliju maizi vai pilngraudu maizi.

Saldumi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Saldumi nav ieteicami vispār, taču mēneša īpašajās dienās tiem noteikti jāmet līkums, iesaka mediķi. Tie uz brīdi uzlabo noskaņojumu lielā cukura daudzuma dēļ, taču jau pēc neilga brīža enerģijas atkal trūkst, turklāt pastiprinās krampji vēderā, tā vēl vairāk radot nomāktības sajūtu. Izvairies no tā, saldumus aizstājot ar augļiem – melonēm, persikiem vai mango!

Piena produkti

Foto: Shutterstock

Protams, piena produkti uzturā ir jālieto, taču esi ar tiem uzmanība, ja laktoze rada vēdera pūšanos, kā arī izslēdz no ēdienkartes pārlieku treknus piena produktus, kas menstruāciju laikā uz tevi atstās līdzīgu iespaidu kā trekna gaļa. Šajā mēneša laikā neēd saldējumu, treknu sieru un krējumu, aizstājot tos ar vājpiena produktiem!

Kafija un alkohols

Foto: Shutterstock

Lai mazinātu garastāvokļa svārstības, kas mūs nereti skar arī PMS jeb pirmsmenstruālā sindroma laikā, mazini kafijas patēriņu! Tāpat izvairies no alkohola lietošanas, jo tas ne tikai pastiprinās sāpes, bet arī var radīt aizkaitinājumu un pārmērīgu emocionalitāti menstruāciju laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!