Foto: Shutterstock

Dzeltenīgi zobi daudziem cilvēkiem liek justies nepārliecinātiem par sevi, kā arī bieži vien ir iemesls tam, ka cilvēks jūtas nepilnīgs. Ja cilvēks jūtas nepārliecināts par savu zobu kvalitāti un baltumu, tas var radīt daudzas problēmas - cilvēks cenšas izvairīties no tuva kontakta, runāšanas publikas priekšā un smaidīšanas fotokamerai.

Ne visiem dzeltenīgais zobu tonis ir iedzimts. Tas var rasties arī no smēķēšanas, biežas kafijas dzeršanas, kā arī nepareizas zobu tīrīšanas un kopšanas.

Par laimi, ir daudz un dažādi veidi, kā atbrīvoties no dzeltenīgās krāsas un uzlabot zobu izskatu. Ir ļoti daudz garšaugi, garšvielas un dažādi augļi, kuru lietošana var uzlabot zobu izskatu un padarīt tos gaišākus.

Portāls www.stethnews.com ir apkopojis vispopulārākos un efektīvākos garšaugus un augļus, kas balina zobus.

Lauru lapas

Foto: Shutterstock

Lauru lapas ir viens no labākajiem garšaugiem zobu balināšanai, taču tās ir jālieto kopā ar kādu no citrusa augļiem. Izmēģini šo – paņem vienu lauru lapu un sīki sasmalcini. Tad sasmalcini citrusa augļa (citrona vai apelsīna) mizu, lai veidojas smalks pulveris. Sajauc kopā sasmalcināto lauru lapu un pulverveida citrona miziņu, liec uz zobu birstes un tīri zobus. Šo mikstūru vari lietot līdz trīs reizēm nedēļā.

Guavas lapas

Foto: Shutterstock

Guavas lapas ir labs līdzeklis, lai mazinātu dzeltenos traipus uz zobiem, kā arī tās palīdz novērst sliktu elpu. Paņem guavas lapu un sastampā to, līdz veidojas tāda kā pasta. Uzliec izveidoto pastu uz zobu birstes un tīri kā parasti. 

Zemenes

Foto: LETA

Zemenes ir auglis, kas darbojas kā tīrīšanas līdzeklis zobiem. Ņem 2 vai 3 zemenes, saspied, lai izveidojas pasta un tad ar to berzē zobus divas – trīs nedēļas, pa divām reizēm dienā.

Olīveļļa/sezama sēklu eļļa/kokosriekstu eļļa

Foto: Shutterstock

Apbrīnojami, bet arī dažādas eļļas var palīdzēt kā zobu balināšanas līdzeklis. Piepildi karoti ar olīveļļu, sezama sēklu eļļu vai kokosriekstu eļļu, ielej to mutē un skalini to, kā to darītu ar ikdienišķo mutes skalojamo līdzekli. Šo procesu vajadzētu veikt katru rītu, 15 – 20 minūtes pēc pamošanās.

Kurkumas pulveris

Foto: Shutterstock

Kurkuma ir lielisks garšaugs zobu balināšanai. Paņem pus ēdamkaroti kurkumas saknes vai pulvera un sajauc to ar nelielu ūdens daudzumu tā, lai veidojas pasta. Tad iegūto pastu lieto zobu tīrīšanai.

Cepamā soda un citronu sula

Foto: Shutterstock

Vari izveidot pastu, sajaucot ēdamkaroti cepamās sodas ar ēdamkaroti svaigi spiestas citronu sulas. Izmantojot zobu birsti, uzklāj pastu uz zobiem un atstāj to uz vienu minūti. Tad kārtīgi izskalo muti ar ūdeni.

Lakricas sakne

Foto: Shutterstock

Lakricas sakne ir ļoti iecienīta afrikāņu vidū – viņi to lieto dabīgai zobu tīrīšanai un balināšanai. Vienkārši košļā nelielu gabaliņu žāvētas saknes, līdz izveidojas tāda kā maza ķemmīte. Vari ar to it kā “ķemmēt zobus” vai arī turpini to košļāt.

Uzzini arī, no kuriem produktiem izvairīties savā uzturā, ja vēlies, lai smaids būtu žilbinošs. Lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!