Foto: Shutterstock
Ikviena no mums vēlas justies un izskatīties tik labi, cik vien iespējams, pie viena pēc iespējas ilgāk saglabājot arī jaunības starojumu. Šai sakarā piedāvājam grāmatas "20 Pounds Younger" autores Mišelas Promolijko ieteikumus, kā sievietēm nodrošināt labu pašsajūtu, uzlabot savu ārieni un justies laimīgākām. Izmēģini tik vienkāršo ieradumu maiņu arī tu, lai jau pavisam drīz piefiksētu pozitīvas pārmaiņas savā ikdienā!

Iekļauj ēdienkartē produktus ar pretiekaisuma iedarbību

Zaļumi un lapu salāti, piemēram, spināti, brokoļi un kāposti, lielā daudzumā satur vitamīnu E, kas mazina organismā esošos iekaisuma procesus, tā veicinot vielmaiņas darbību, toksīnu izvadīšanu un attiecīgi arī pašsajūtas uzlabošanos.

Savukārt linsēklas, Čia sēklas un ķirbju sēklas, pateicoties tajās esošajam augstajam Omega-3 taukskābju daudzumam, ievērojami uzlabos tavu ādas un matu izskatu, kā arī novērsīs sirds un asinsvadu saslimšanas. 

Tāpat pretiekaisuma iedarbība ir arī ķiplokam, kas teicami uzlabos imunitāti, kā arī ir pierādīts, ka ķiplokiem piemīt tāda pati iedarbība uz organismu kā pretsāpju medikamentiem un pretdrudža zālēm.

Vairāk par produktiem ar pretiekaisuma iedarbību lasi šeit!

Foto: Shutterstock

Izmēģini meditāciju

Jo mazāk stresa būs tavā ikdienā, jo labāk jutīsies, uzrādot arī pārliecinošākus rezultātus savā karjerā un efektīvāk atrisinot nesaskaņas un krīzes situācijas privātajā dzīvē. Lai mazinātu stresa postošo ietekmi uz savu fizisko un garīgo veselību, apgūsti meditāciju vai vismaz uzsāc nodarboties ar jogu, ikdienā praktizējot dažādus elpošanas vingrinājumus, kas nomierinās prātu un uzlabos pašsajūtu, mazinot stresa radīto fizisko diskomfortu.

Tāpat atceries, ka stresa ietekmē izstrādājas kortizols, kā rezultātā izmainās organismā notiekošie ķīmiskie procesi, tiem lielā mērā ietekmējot arī lieko tauku nogulsnēšanos vēdera dobuma rajonā, veidojoties papildus rezervēm.

Vienkārši elpošanas vingrojumi, kas aizstās četras stundas miega.

Foto: Shutterstock

Ievies ikdienā spēka treniņus

Jo lielāks būs tava ķermeņa muskuļu masas īpatsvars, jo vairāk kaloriju organisms sadedzinās, pat esot miera stāvoklī. Tāpat spēka vingrojumi uzlabo koordināciju, stiprina dziļo muskulatūru un uzlabo locītavu un saišu veselību, tā pieaugot tavai izturībai un pašsajūtai kļūstot labākai.

Vairāk par spēka vingrojumu iedarbību un pareizu tehniku lasi šeit.

Foto: Shutterstock

Sejas un ķermeņa kopšanā izmanto eļļu

Mums kļūstot vecākām, āda kļūst sausāka un šķietami plānāka, mazinoties dabiski izstrādātajam kolagēnam un eļļām, kas nodrošina vienmērīgu ādas mitruma līmeni. Lai mitrinātu un barotu ādu, sāc tās kopšanā lieto dabiskās eļļas. 

Piemēram, kādā pētījumā, kura rezultāti publicēti izdevumā "International Journal of Dermatology", atklāts, ka, uzklājot to ādai katru dienu septiņu nedēļu garumā, ādas mitruma līmenis paaugstinājies par 32 procentiem pat cilvēkiem, kuri sirgst ar ekzēmu.

Sejas un ķermeņa kopšanai izvēlies auksti spiestas eļļas, kuru sastāvā būs saglabājušās visas tik nepieciešamās taukskābes un antioksidanti.

Ēterisko eļļu pielietošana matu kopšanā.

Foto: Shutterstock

Nelaupi sev atpūtu

Ikviens zina, ka nepietiekams miega daudzums ir saistīts ar veselības pasliktināšanos, mainoties arī mūsu fiziskajai un garīgajai pašsajūtai. Taču tikpat svarīga ir arī regulāra atpūta, dienas gaitā uz brīdi atpūšoties un ļaujot prātam atslēgties no tekošajiem pienākumiem. Ievēro šo priekšnoteikumu un nebaidies pēcpusdienā uz brīdi atslēgties no darba dunas, veicot elpošanas vingrinājumus, vizualizācijas vai vienkārši izejot īsā pastaigā!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!