Foto: Shutterstock
Ja vēlies uzlabot savu sniegumu darbā, attiecības ar līdzcilvēkiem un dzīves biedru vai bērniem, justies laimīgāk un izturēties pašpārliecinātāk, kā arī skaidrāk apzināties savus nākotnes mērķus, iepazīsties ar psihologa un grāmatas "Slipstream Time Hacking" autora Bendžamina Hārdija ieteikumiem, ko piedāvā "Business Insider"! Lūk, lietas, kam uzmanību vēlams pievērst tieši no rītiem, tā pamazām, pat gluži nemanot, uzlabojot savu dzīvi!

Nav noslēpums, ka dzīve aizrit nemitīgā steigā. Tiekties pretim saviem sapņiem ir samērā grūti, ja ikdienā strādā ar tiem nesaistītu algotu darbu, turklāt rūpējies par ģimeni. Tomēr, ja ik dienas apzināti neatlicināsi laiku sevis pilnveidošanai, tas gluži vienkārši pazudīs, dzīvei nemitīgi ritot savu ierasto gaitu un tavai personībai pamazām stagnējot.

Iepazīsties ar turpinājumā minētajiem ieteikumiem, kā pakāpeniski mainīt savu ikdienu un dzīvi kopumā, piešķirot tai jaunu kvalitāti un iecerētos sapņus pārvēršot realitātē!

Sistēma, kā to paveikt, ir gluži vienkārša – mosties, noskaņojies dienai, izkusties, ēd kvalitatīvu pārtiku, sagatavojies paveicamajiem pienākumiem, iedvesmojies, domā par nākotnes perspektīvām un izdari kaut ko, kas tevi tām tuvina! Izklausās vienkārši, vai ne? Lūk, astoņi soļi, kā to visu arī paveikt!

Septiņu un vairāk stundu ilgs miegs

Ikviena cilvēka veselībai un dzīves kvalitātei miegs ir tikpat būtisks priekšnoteikums kā pārtika un ūdens. Neraugoties uz šo faktu, neskaitāmi cilvēki savu organismu pakļauj nepietiekamam naktsmieram un visām no tā izrietošajām sekām. Miega traucējumi – bezmiegs, mošanās naktī un nepietiekams miega daudzums, vēlu ejot gulēt un agri ceļoties – ir kļuvuši par mūsu ikdienu. Lai to mainītu, atliek vien apzināties miega nozīmību mūsu kopējā veselības stāvoklī un pieradināt sevi pie vismaz septiņu stundu naktsmiera, tam kļūstot par normu.

Ja gulēsi pietiekami daudz un labi, uzlabosies tava atmiņa, pie viena palielinoties arī mūža ilgumam, vairosies radošums, mazināsies organismā esošie iekaisuma procesi, kā arī tā novecošanās, uzlabosies koncentrēšanās spējas, mazināsies stress un arī liekie kilogrami un uzlabosies dzīves kvalitāte kopumā.

Atturies no ikvakara vēlmes noskatīties vēl vienu iecienītā seriāla sēriju, ilgāk palasīt grāmatu vai pļāpāt ar mīļoto un ļauj savam organismam izbaudīt pietiekamu naktsmieru!

Foto: Shutterstock

Lūgšanas, mantras vai meditācija – noskaņojies dienai

Lai koncentrētos uz gaidāmās dienas pienākumiem un noskaņotos iespējamiem izaicinājumiem, kā arī vienkārši vairotu dzīvesprieku, pēc pamošanās velti šīm labajām domām visu savu uzmanību vismaz pāris minūšu garumā!

Tā var būt gan improvizēta lūgšana, gan apzināta meditācija – veids, kā vairosi sevī ticību sev un labajam savā dzīvē, kā arī pateiksies par visu, kas tev jau ir dots, nav būtisks. Atceries, ka, izjūtot pateicību un prieku, mūsu dzīvē vairojas viss, kas mūs dara laimīgus! Sākot dienu ar gaišām domām, arī pasaule tev piedāvās notikumus un iespējas, kas šo ticību tikai stiprinās.

Regulāra izkustēšanās baros ne tikai miesu, bet arī garu

Ja vēlies justies labi, dzīvot veselīgi un baudīt visas dzīves piedāvātās iespējas, atlicini laiku regulārām fiziskajām aktivitātēm! Ja izkustēsies jau no rīta, tavs prāts būs atvērtāks un domāšana – asāka, savukārt pašsajūta – krietni labāka, vairojoties enerģijai. Tam, ar kādām fiziskajām aktivitātēm nodarbosies, nav nozīmes. Svarīgākais ir dzīvot kustībā un uzņemt tik vajadzīgo skābekļa un, protams, endorfīnu devu!
Foto: Shutterstock

Auksta duša

Regulāri nomazgājoties vai peldoties vēsā ūdenī, tavs organisms norūdīsies, uzlabojoties imunitātei un asinsritei, kā arī organisma veselības stāvoklim un tajā notiekošo procesu darbībai kopumā. Tāpat vēsa duša stimulēs tavu vielmaiņu un radīs arī vajadzīgo mundrumu, kas ļaus dienas gaitas iesākt ar možu noskaņojumu, nevis cīnoties ar miegu un vēlmi atgriezties siltajā un tik ērtajā gultā.

Brokastīs – vismaz 30 grami olbaltumvielu

Visticamāk, jau esi dzirdējusi, ka brokastis vērts veidot olbaltumvielas saturošiem produktiem. To apstiprina arī uztura speciālists un dietologs Donalds Leimans, kura sarakstītajā grāmatā "The 4-Hour Body" teikts, ka iepriekš minētos 30 gramus olbaltumvielu vērts apēst 30 minūtes pēc pamošanās, tā nodrošinot organismu ar tam vajadzīgo enerģiju.

Jāpiebilst, ka pētījumos arī atklāta olbaltumvielām bagātu produktu pozitīvā ietekme uz mūsu apetītes kontrolēšanu. Ja dienu sāksi tieši ar proteīnus saturošu pārtikas produktu baudīšanu, sāta sajūta saglabāsies ilgāk, mazinoties arī vēlmei gūt īslaicīgu enerģiju no vienkāršajiem ogļhidrātiem – saldumiem un dažādiem našķiem. 

Foto: Shutterstock

Kvalitatīva lasāmviela

Vairums cilvēku savos brīvajos brīžos lūkojas pēc vienkāršas izklaides un atpūtas, lieki nenoslogojot prātu. Internets, sociālie tīkli, dzeltenā prese… Neviens no minētajiem laika kavēkļiem neattīsta tavu personību. Tā vietā lūkojies pēc izglītošanās un gara bagātināšanas iespējām. Izlasi vismaz vienu grāmatu nedēļā un nemitīgi iemācies ko jaunu! Papildini esošās zināšanas un gūsti iedvesmu jauniem mērķiem!

Ja ik rītu vismaz 15 līdz 30 minūtes pavadīsi, uzņemot noderīgu informāciju, tavs prāts pamazām sāks darboties asāk un koncentrēties, kā arī rast risinājumu dažādām problēmsituācijām būs vieglāk. Paplašini savu redzesloku un bagātini personību, uztverot kvalitatīvu informāciju!

Dzīves vīzija

Lai tev izdotos realizēt savus mērķus, ļauj tiem skaidri izkristalizēties! Pēc tam tos pieraksti un laiku pa laikam pārlasi, tā jau no rīta noskaņojot sevi pretim jēgpilnai un produktīvai dienai, kas tevi tuvinās tavu ieceru realizācijai.

Patiesībā mērķu sasniegšana ir gluži elementāra – izveidojot noteiktu darbību kopumu, kas to garantē, un ievērojot šo konkrēto sistēmu, tavas ieceres, lai cik neticamas arī nešķistu sākumā, pamazām piepildīsies.

Foto: Shutterstock

Vismaz viena lieta mērķa vārdā

Gribasspēks ir gluži kā muskulis, kas aug, tiekot nodarbināts. Lai vairotu produktivitāti un dzīves kvalitāti, būtiskākos darbus paveic jau no rīta, neatliekot tos uz pēcpusdienu. Pretējā gadījumā noguruma un slinkuma dēļ tos atliksi atkal un atkal, tā nesasniedzot plānotos rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!