Foto: Igors Komarovs
Brīvdienās Varakļānos un Cēsīs tika atklāti veselības maršruti. Tie ir pēdējie divi, Tukumā, Kauguros un Ogrē jau aktīvi sporto un izmanto maršruta iespējas. Sanākušie sportot gribētāji bija labā omā, no lietus nenobijās, tāpēc netrūka ne smieklu, ne jaunu iepazīšanos, kas radīja lielisko kopābūšanas pēcgaršu.

Varakļānos dzīvo sporta entuziasti, jo pat lielā lietus gāze nespēja izjaukt Sporta dienas pasākumus. Pirmais no tiem bija Veselības maršruta atklāšana. Tas nekas, ka bikšu gali izmirka vienā mirklī un dažam arī kājas kļuva slapjas visai ātri – maršruts tika iziets, visi vingrinājumi izpildīti pēc labākās sirdsapziņas un arī vārdi atminēti, jo gājiens no viena stenda pie otra, uz kuriem izlasāms, kā pildīt konkrēto vingrojumu un kamdēļ tas vajadzīgs, notiek, minot vārdus, kas sākas ar konkrētu burtu.

Foto: Juris Beikmanis

Savukārt piekto un pēdējo izveidoto veselības maršrutu Cēsīs ar uzrunu atklāja pilsētas sporta koordinatore Rasa Siliņa, sakot, ka šī ir vēl viena iespēja Cēsīs dzīvojošajiem un arī viesiem, kā padarīt savu ikdienu aktīvāku.

„Veselības maršruts ir lieliska iespēja, kā labāk iepazīt vienam otru un reizē arī izdarīt labu savai veselībai. Katrs no pieciem maršrutiem ir atšķirīgs, tāpēc aicinu tos apmeklēt arī pārējās Latvijas pilsētās – Ogrē, Kauguros, Tukumā un Varakļānos,” Slimību profilakses un kontroles centra Slimību profilakses nodaļas vadītāja Solvita Kļaviņa – Makrecka.

Cēsis var lepoties ar garāko maršrutu, un tas noteikti patiks arī dabas mīļotājiem, jo taka vijas pa ielejām un pakalniem un priecē ar tiešām pasakainām ainavām. Lieliska vieta, kur sveikt „zelta rudens” atnākšanu.

Vairāk informācijas par visiem pieciem veselības maršrutiem www.aktivadiena.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!