Foto: Shutterstock
Ēdienam un tā baudīšanai mūsu ikdienā ir liela nozīme, taču nereti slīgstam no vienas galējības otrā, vai nu pārēdoties, vai pedantiski vērtējot ikvienu mutē ielikto kumosu, kā rezultātā ēšana no baudpilna un gluži dabiska procesa kļūst par neveselīgu uzvedības modeli ar visām no tā izrietošajām sekām.

"Ikreiz, kad slikti jūtos, kaut ko uzkožu. Ēdu tik ilgi, kamēr pieņemos svarā par desmit kilogramiem. Pēc tam rimstos, pāreju pie diētas, sāku atkal novājēt. Taču tas nekad nevelkas ilgāk par pusgadu." Rita, 27 gadi.

"Gadās, ka vajag braukt darījumos, sajūtos izsalkusi, izkāpju no mašīnas, nopērku uzkodas un ēdu tās tieši pie stūres. Ja veltītu ēšanai laiku, firma jau sen būtu bankrotējusi." Skaidrīte, 28 gadi.

Ar to sākas mūsu rīts. Ar to beidzas ikviena mūsu diena. Bet cik reti aizdomājamies par to, kas veido mūsu dzīvi. Citi cilvēki ēd ātri, citi – lēni. Vēl citi nesēžas pie galda, kamēr uz tā nav uzklāts skaists galdauts un uzlikts ziedu pušķis. Citi ir gatavi ēst, kur pagadās, pat pagalmā pie miskastes. Kā un ko jūs ēdat – tāds cilvēks esat.

Turpinājumā sadarbībā ar izdevniecību "JUMAVA", kas nesen laidusi klajā Jaroslava Melņika grāmatu "Sievietes laimes enciklopēdija", piedāvājam ieskatu piecos sieviešu tipos un tiem raksturīgajās iezīmēs attiecībā pret ēdienu, tā gatavošanu un ēšanu, kā arī testu, kas ļaus noteikt, kādam personības tipam piederam.

Pirmais tips - Pavāre

Foto: Shutterstock

Otrais tips - Apalīte

Foto: Shutterstock

Trešais tips - Gardēde

Foto: Shutterstock

Ceturtais tips - Nihiliste

Foto: Shutterstock

Piektais tips - Izpildīgā

Foto: Shutterstock

Tests personības tipa noteikšanai

Foto: Shutterstock

Ieteikumi katram personības tipam

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!