Foto: Shutterstock
Kā zināms, mūsu organismu lielākoties veido ūdens – to 70 procentu apmērā satur smadzenes, savukārt 80 procentu apmērā – ķermenis. Tieši tāpēc ir vitāli svarīgi ikdienā neciest no organisma atūdeņošanās, regulāri nodrošinot to ar šķidrumu un nepieļaujot slāpju sajūtas rašanos. Starp citu – vai zināji, ka, no rītiem mostoties, organismam nekavējoties ir nepieciešams atgūt šķidrumu vismaz divu glāžu apmērā?

Lai nodrošinātu ķermeni ar tam nepieciešamo ūdens daudzumu, būtiski ir ne tikai tas, kad dzeram, bet arī – ko dzeram. Kā zināms, kafija, melnā un zaļā tēja, gāzētie dzērieni, sulas un citi saldinātie dzērieni organismam patiesībā nodarīs vairāk slikta nekā laba, taču arī ar vienkāršu ūdens un zāļu tēju dzeršanu enerģijas atjaunošanas, pašsajūtas uzlabošanas un veselības saglabāšanas nolūkos ne vienmēr būs gana līdzēts.

Jāpiebilst arī, ka ikdienā lietotais dzeramais ūdens turklāt var saturēt virkni veselībai kaitīgu piemaisījumu. Tie var būt no plastmasas pudelēm ūdenī nonākušie ftalāti, paaugstināts hlora daudzums un citi faktori, kas ierosina dažādas veselības problēmas, novājinot arī organisma imūnsistēmu.

Liela nozīme fiziskās labsajūtas nodrošināšanā ir arī organisma pH līmenim. Tā pārskābināšanās, kas notiek neveselīga uztura, fizisko aktivitāšu trūkuma, kaitīgo ieradumu un apkārtējās vides ietekmē, rada pateicīgu vidi iekaisuma procesiem, kā arī pasliktina mūsu fizisko pašsajūtu – rodas nogurums, gremošanas traucējumiem, koncentrēšanās spēju zudums, liekā svara pieaugums, ķermeņa tūska un citi simptomi.

Lai to mazinātu, ikdienā vēlams dzert ar organismam vērtīgām un būtiskām sastāvdaļām bagātinātu ūdeni, kas normalizēs organisma pH līmeni, attiecīgi uzlabojoties pašsajūtai un izskatam – vairojoties enerģijai, krītoties liekajam svaram un uzlabojoties ādas stāvoklim.

Lūk, vienkāršā un tomēr tik veselīgā, ka tā tiek uzskatīta teju par brīnumainu, dzēriena recepte!

Vienai porcijai nepieciešams:

  • 200 mililitri filtrēta, bet nevārīta ūdens;
  • Ceturtdaļa citrona, (sadalīta daiviņās);
  • Puse tējkarotes rozā Himalaju sāls.

Pagatavošana:

Glāzē ielej ūdeni, pievieno citrona daiviņas (tās nesaspiežot) un tējkaroti sāls. Apsedz glāzi ar šķīvi un ļauj ūdenim nostāvēties astoņas līdz 12 stundas istabas temperatūrā!
Dzērienu baudi no rīta pēc pamošanās!

Avots: Theheartysoul.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!