Foto: PantherMedia/Scanpix

Modē nākot diētām ar zemu ogļhidrātu saturu, daudzi ļoti veselīgi, ogļhidrātiem bagātīgi produkti tikuši nepelnīti izslēgti no ēdienkartes. Portāls Health.com aprakstījis sešus, kuriem noteikti vajadzētu atrast vietu uz sava šķīvja.

Foto: Shutterstock

Kukurūza ir lielisks šķiedrvielu un imunitātei svarīgā C vitamīna avots. Tā satur daudz antioksidantu luteīna un zeaksantīna, kas ir ļoti būtiski redzei un aizsargā acis no ultravioletā starojuma.

Foto: Shutterstock

Banānus dažs no savas ēdienkartes izsvītrojis, jo tie satur daudz augļu cukura. Taču velti, jo tie ir lielisks B6 vitamīna, magnija, kālija un šķiedrvielu avots.

Foto: Shutterstock

No brokastu pārslām nebūt nav nepieciešams izvairīties, taču ieteicams izvēlēties pilngraudu pārslas, kas ir daudz vērtīgākas un uzturvielām bagātīgākas. Meklē uz iepakojuma norādi "pilngraudu pārslas". Izraugies pārslas, kurās ir vismaz 3 grami šķiedrvielu un ne vairāk kā 10 grami cukura uz 100 gramiem produkta.

Foto: Shutterstock

Kartupeļi nav tik slikti, kā tos mālē. Ikviens zina, ka uzturā jāierobežo balto miltu, baltmaizes, makaronu un balto rīsu lietošana. Šajā negatīvajā "kompānijā" nez kāpēc ir iejaukts arī kartupelis. Patiesībā tas ir vērtīgs produkts, ja ekoloģiski tīrs un pagatavots kopā ar visu mizu. Kartupelis ir lielisks kālija un C vitamīna avots. Baudot kopā ar miziņu, tas ir arī labs šķiedrvielu avots.

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tev nav jāizvēlas tikai un vienīgi pilngraudu maize. Reizēm vari dot priekšroku arī no rauga mīklas gatavotai maizei. Rauga mīklā raudzēšanas procesā veidojas probiotikas, kas labvēlīgi ietekmē veselību, uzlabojot gremošanu un veicinot uzturvielu uzsūkšanos organismā.

Foto: Publicitātes foto

Protams, zirņos ir vairāk ogļhidrātu un cukuru nekā dārzeņos, kas nesatur cieti. Dažās diētās tie pat iekļauti aizliegto produktu sastāvā. Taču tie ir bagātīgi ar fitoncīdiem, kas iznīcina mikrobus un mazina iekaisumu. Viens no labāk zināmajiem ir kumestrols, kas, kā liecina pētījumi, mazina risku saslimt ar kuņģa vēzi. Zirņi ir arī labs šķiedrvielu avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!