Foto: Shutterstock
Aizvadītajās Ziemassvētku brīvdienās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas klīnikas darbinieki snieguši palīdzību 854 pacientiem, no kuriem 37 procentiem bija nepieciešama tālāka ārstēšanās stacionārā, bet pārējie pēc palīdzības saņemšanas devušies mājās, informēja slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

Palīdzība dažādu traumu dēļ sniegta 178 pacientiem. Trešā daļa (278 cilvēki) no visiem pacientiem klīnikā bija ieradušies paši, no kuriem tikai 16 procentiem (45 cilvēkiem) bija nepieciešama tālāka ārstēšanās stacionārā.

"Šī ir tā lielā pacientu daļa, kurai mēs veltām savu uzmanību un resursus, lai arī viņu situācijā pietiktu ar zvanu uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 vai dežūrārsta apmeklējumu vietējā poliklīnikā. Praktiski katrās garajās brīvdienās klīnikā vēršas cilvēki, kuriem ir beigušās receptes. Ir vesela virkne sūdzību, ar kurām universitātes slimnīcai primāri nebūtu jānodarbojas," norāda klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Tuvojas nākamās garās gada nogales brīvdienas, tāpēc Višņakovs aicina iedzīvotājus pārbaudīt gan savu recepšu medikamentu krājumus, gan atrast sev tuvākos dežūrārstus Nacionālā veselības dienesta mājas lapā.

Tāpat viņš aicina atcerēties, ka situācijās, ja pacientam nav dzīvības apdraudējuma, pakalpojumiem var tikt piemērota pilna maksa. Ja tomēr pacients vēlas saņemt ārsta konsultāciju Neatliekamās palīdzības klīnikā, ir jārēķinās, ka var nākties gaidīt pat vairākas stundas, jo prioritāri palīdzība tiek sniegta pacientiem kritiskā stāvoklī.

Sagaidot Jauno gadu, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas tūkstoš ārstu un vairāk nekā 1600 ārstniecības un pacientu aprūpes speciālistu novēl visiem stipru veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!