Jura Podnieka studijā veidotā dokumentālā filma "Laimes formula" tagad skatāma interneta video nomas platformā Vimeo. Kā būt laimīgam? Kā kļūt veselam? Kur gūt iedvesmu? Šie jautājumi nevienam nav sveši un īpaši aktuāli tie kļūst gadu mijā, kad pārdomājam savu ikdienu un mērķus nākotnei.

Gribam jauno gadu sākt aktīvi – vingrot, tievēt, ēst veselīgi, atmest kaitīgos ieradumus. Padomi, kā to labāk izdarīt, ir neskaitāmi. Tomēr, kad rezultāts šķiet tāls, trūkst iedvesmas un ticības sev uzsākt ko jaunu.

Filmas veidotāji šajā svētku drudzī aicina atlicināt laiku sev, pārdomāt savas prioritātes un gūt iedvesmu nākamajam gadam no četru īpašu cilvēku stāstiem un viņu laimes formulām. Visas šīs personības vieno neatlaidība, dzīvesprieks, humora izjūta un īpaša saikne ar dabu.

Kā saka viena no dokumentālās filmas varonēm veselīga dzīvesveida popularizētāja Inese Ziņģīte, kura savulaik pati sevi izcēla no paralīzes gultas, "manā leksikā nav tāda vārda "nevaru", ir tikai vārds "negribu"!" Savas laimes receptes filmā atklāj arī fitoterapeits Artūrs Tereško, kura zāļu tējas dzer visā Latvijā, kinoaprindās pazīstamais operators, ziemas peldētājs Raits Valters un mednieks, bebru dziedzeru speciālists Jānis Rubenis.

Filmas režisore Antra Cilinska cer, ka "Laimes formula" motivēs skatītājus kļūt atbildīgiem pret sevi: "Manas filmas varoņi, cik es viņus esmu satikusi, nekad nav bijuši nīgri, neapmierināti vai slimi. Mēs paši savā labā varam darīt tik daudz, bet mēs vienkārši negribam, jo tas ir grūti, tas ir jādara. Mans mērķis ir, ka skatītājs, noskatoties šo filmu, nolemtu kaut reizi nedēļā kaut ko darīt savā labā".

Filma veidota Jura Podnieka studijā, režisore un producente Antra Cilinska, scenārija autore Nora Ikstena, operatori Uldis Millers, Kaspars Braķis, Emīls Linga un Uldis Jancis, montāžas režisore Sandra Alksne, skaņu režisors Klāvs Siliņš.

Laimes formula from Juris Podnieks Studio on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!