Foto: Shutterstock
Ziedu uzlūkošana un to smaržas izbaudīšana uzlabo noskaņojumu ikvienā situācijā, turklāt lielai daļai dabas augu piemīt arī spēcīgas dziedējošas spējas, kas mazina gan dažādas slimības, gan nomierina satrauktu prātu vai uzlabo tik vajadzīgās koncentrēšanās spējas. Turpinājumā piedāvājam ieteikumus, kādas zāļu tējas pagatavot, kādas zālītes uzturā lietot un kādus augus vāzēs likt, atkarībā no mūsu sajūtām konkrētajā mirklī. Uzzini, kā cīnīties ar stresu, dusmām, nomāktību vai apātiju un citām nepatīkamām emocijām un sajūtām ar tautas metodēm!

Nomāktības novēršanai

Ingvera sakne tiek dēvēta par vienu no mūsdienu superproduktiem, un ne velti. Tās neskaitāmās vērtīgās īpašības ingveru padara par efektīvu līdzekli gan cīņā ar dažādiem vīrusiem, gan gremošanas trakta darbības uzlabošanā. Tāpat pētījumos ir atklāts, ka ingvera saknes lietošana uzturā efektīvi mazina spriedzi un nomāktību, kā arī uzlabo mūsu koncentrēšanās spējas un novērš miegainību.

Tiesa, vērtīgo sakni uzturā ar piesardzību ir jālieto grūtniecēm, kā arī cilvēkiem, kas lieto asinis šķidrinošus medikamentus, piemēram, aspirīnu sirds slimniekiem. Šādos gadījumos būtu vērts konsultēties ar ārstu. Nepareizi lietota, tā var izraisīt veselības problēmas.

Vairāk par ingvera vērtīgajām īpašībām, kā arī saknes lietošanas ierobežojumiem lasi šeit.

Stresa mazināšanai

Foto: Shutterstock

Pret bezmiegu

Foto: Shutterstock

Nervu nomierināšanai un sāpju mazināšanai

Foto: Shutterstock

Spriedzes noņemšanai

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!