Foto: Shutterstock
Dzeltens smaids nav pievilcīgs, tāpēc ir svarīgi rūpēties ne tikai par zobu veselību, bet arī higiēnu. Mūsdienās zobārstniecības kabineti piedāvā daudz un dažādas metodes zobu baltināšanai, taču dažkārt tās ir sāpīgas un nepatīkamas.

Ir pieejami vairāki veidi, kā izbalināt zobus, taču, kā vēsta "Housebeautiful.com", skaistuma blogere Fāra Dukaī piedāvā citu metodi pērļu baltu zobu iegūšanai, kas ir mazāk kaitīga un veicama mājas apstākļos tikai dažu minūšu laikā. Viņa vienkārši sajauc vienu ēdamkaroti kokosriekstu eļļas ar šķipsniņu kurkuma, lai izveidotos pastas konsistence. Tad ar šo maisījumu tīra zobus, paturot to piecas minūtes un rūpīgi izskalojot. Zobi izskatīsies par dažiem toņiem gaišāki. Taču jārēķinās, ka zobu birste pēc šīs procedūras paliks dzeltena.

Pirmajā reizē, iespējams, nebūs redzama krasa atšķirība no esošās zobu krāsas, taču, ja šo procedūru veic vairākas reizes nedēļā, zobi kļūst baltāki ar katru tīrīšanas reizi. Tas ir tāpēc, ka kurkuma ir sens ārstniecības augs, un tas palīdz likvidēt zobu aplikumu, ko sākotnēji ar neapbruņotu aci nevar redzēt. Atšķirībā no nesaudzīgajiem balinātājiem šī metode ir saudzīga un pat ārstnieciska, jo tai piemīt pretiekaisuma īpašības, līdz ar to uzlabojas mutes dobuma veselība, un netiek traumēta āda.

Pētījumos ir konstatēts, ka šāds maisījums var palīdzēt novērst zobu slimības, turklāt kokosriekstu eļļa iedarbojas kā traipu likvidētājs.

A video posted by Farah D (@farahdhukai) on Apr 2, 2016 at 6:11pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!