Foto: Shutterstock
Modinātāja signāls, halāts rokas tvēriena attālumā un mīkstās čības. Ar aizmiglotu skatienu dodies uz virtuvi uzsildīt ūdeni savai pirmās nepieciešamības lietai darba dienu sākumā. Jā, lai arī cik dīvaini nešķistu, daudzi no mums nejūtas savā ādā, ja nav iedzēruši šo maģisko dziru – kafiju. Vai ir viedi, kā uzsākt rītu mundri bez ierastās kofeīna devas?

Noskanējis modinātāja zvans ir nepatīkama skaņa un ziņa, jo tas nozīmē, ka tūlīt jāuzsāk darba diena, neņemot vērā, cik ļoti, iespējams, spilvens mīksts un vieta gultā tik vilinoša. "Purepow" ir atgādinājis mūžseno patiesību, ka kafijas tasīte rīta agrumā ir vien ierasts rituāls, bez kura var arī iztikt, meklējot citus veidus, kā justies lieliski dienas sākumā.

Ielaid istabā rīta sauli

Lai arī daudzas no mums iecienījušas nolaist žalūzijas, aizvērt nakts aizkarus un izbaudīt kvalitatīvu miegu, gaismas netraucētas, tomēr rīta saule ir tieši tā, kas var mums likt uzmosties daudz ātrāk. Ja neesi radusi gulēt gaišā istabā, kurā pirmie saules stari iespīd acīs, uzreiz pēc modinātāja signāla celies augšā un atver visus logus. Izjūti maģisko saulīti, uzņem nelielu devu D vitamīna, jo tas uzlabos garastāvokli. Gluži to pašu var teikt par situāciju darbā. Ja uznācis pēcpusdienas nogurums, tā vietā, lai aizskrietu pēc lielas kafijas krūzes, izbaudi pusdienu pārtraukumu un dodies pastaigā. Patīkams laiks un silta saulīte noteikti atgriezīs tevī enerģiju.

Ieej aukstā dušā

Kā gan vēl ātrāk piecelties, kā ieskrienot aukstā dušā? Izmanto šo lielisko iespēju un saņem spēkus aukstam ūdens triecienam, kas liks acīm atvērties un ķermenim sagatavoties turpmākai dienai. Par laimi, ar aukstu ūdeni dušoties nevajag visu laiku, pietiek vien ar pāris sekundēm pirms un nelielu aukstuma triecienu mazgāšanās izskaņā, lai vēsi būtu arī pēc tam un siltais ūdens nebūtu ieaijinājis tevi atkal doties zem segas.

Dzer ūdeni

Un, re, ūdens var palīdzēt vēl kādā veidā! Izvēlies iztukšot ūdens glāzi, jo tad, kad netiek uzņemts pietiekams daudzums šķidruma, tu kļūsti nogurusi. Ik pa laikam izdzerot atvēsinošu ūdens glāzi, jutīsies žirgtāka.

Foto: Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!