Foto: VADC

Piektdien, 5. augustā, visiem donoriem, kuri no pulksten 11 līdz 16 apmeklēs Valsts asinsdonoru centra (VADC) mobilo autobusu Mežaparkā, būs iespēja ar atlaidi apmeklēt Rīgas Zooloģisko dārzu, portālu "Rutks" informēja VADC pārstāve Zane Mousavi.

Ikvienam donoram Rīgas Zooloģiskais dārzs piektdien dāvinās iespēju iegādāties ieejas biļeti par eiro lētāk. Pieaugušajiem 6 eiro vietā būs jāšķiras no 5 eiro, toties studentiem, skolēniem (līdz 18 gadiem) un pensionāriem (līdz 65 gadiem) 4 eiro vietā būs jāmaksā vien 3 eiro. Spēkā paliek arī visas līdzšinējās donoru privilēģijas.

Atgādinām, ka katrs asins un asins komponentu donors pirms procedūras saņem uzkodu paciņu (pašlaik tajā ir sula, šokolādes batoniņš, vafeles un virtulis, kas ļauj iestiprināties pirms asins nodošanas), bezmaksas veselības pārbaudi (tiek pārbaudīts asinsspiediens un hemoglobīna līmenis, asins izmeklētas uz B un C hepatītu, HIV un sifilisu) un pēc asins ziedošanas – arī kompensāciju 4,27 eiro zaudētā asins apjoma atjaunošanai (pilnvērtīgai maltītei). Kompensāciju donoriem izmaksā bezskaidras naudas pārskaitījuma formā uz donora norādīto kontu. Tāpat donors saņem izziņu par asins nodošanu, kuru, iesniedzot darba devējam, var izmantot Darba likuma 74. pantā noteikto atlīdzību – apmaksātu brīvu darba dienu.

VADC mobilais autobuss piektdien atradīsies pie Rīgas Zooloģiskā dārza ieejas. Zoodārzs, kurā aptuveni 20 hektāru platībā savas mājas raduši 400 sugu 3000 dzīvnieki, ir atvērts visu gadu, un katrā gadalaikā ir atšķirīgs, taču tieši vasaras laikā pasaulē nāk vairums dzīvnieku mazuļu. Turklāt līdz septembra sākumam zoodārzā ciemojas Humbolta pingvīni. ir atvērts visu gadu, un katrā gadalaikā ir atšķirīgs, taču tieši vasaras laikā pasaulē nāk vairums dzīvnieku mazuļu. Turklāt līdz septembra sākumam zoodārzā ciemojas Humbolta pingvīni.

Plānojot zoodārza apmeklējumu, der iegaumēt, ka dzīvnieki visaktīvākie ir dienas pirmajā pusē, un augustā no pulksten 11.45 līdz 14.15 apmeklētāji var vērot dzīvnieku publiskās barošanas priekšnesumus. Nesteidzīga iepazīšanās ar ekspozīcijām aizņem ne mazāk kā trīs stundas.

Ja plāno ziedot asinis, neaizmirsti paņemt līdzi bankas konta numuru un pasi vai ID karti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!