Foto: Publicitātes attēls

19. septembrī Valsts asinsdonoru centra (VADC) darbinieki gaidīs donorus "Arēnā Rīga", kur vakarā pulksten 19.30 norisināsies hokeja komandas Rīgas "Dinamo" spēle ar hokeja komandu "Metallurg Novokuzņecka" no Krievijas. Katrs donors, kurš būs ziedojis asinis, ne tikai izglābs trīs cilvēku dzīvības, bet arī saņems ielūgumu uz šo Rīgas "Dinamo" vakara spēli, informēja VADC pārstāve Zane Mousavi.

VADC komanda no pulksten 16 līdz pat pašai spēlei pulksten 19.30 atradīsies "Arēnas Rīga" vestibilā pie B ieejas. Izbraukumus hokeja komandas Rīgas "Dinamo" spēļu laikā VADC uzsācis jau 2014. gadā, un šis nu jau būs divpadsmitais.

"Asinsdonoru kustības nozīmīgumu nav iespējams novērtēt vai aprakstīt, jo mums katram var pienākt dzīvē brīdis, kad ir nepieciešamas asinis, un šajā brīdī bez mūsu līdzcilvēku palīdzības nav iespējams iztikt", VADC mājaslapā www.donors.lv norāda hokeja kluba Rīgas "Dinamo" puiši.

VADC atgādina, lai nodotu asinis, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte). Pie reģistrācijas asins nodošanai nepieciešams uzrādīt arī bankas konta numuru, jo, lai pēc asins (vai asins komponentu) nodošanas procedūras varētu iestiprināties un atgūt spēkus, donors saņem naudas kompensāciju pusdienām – 4,27 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!