30 gadi ir brīnišķīgs vecums – esi paspējusi jau savā dzīvē paveikt kaut ko nozīmīgu, iekārtoties un ieviest tajā stabilitāti. Tomēr vēl ir apziņa, ka var paspēt pagūt tik daudz. Šoreiz piedāvājam "Elite Daily" viedo prātu izvirzītās atziņas, ko sapratīs ikviena, kas tuvojas vai jau ir sasniegusi 30 gadu slieksni!

Visa pasaule nesadodas rokās, lai sagandētu tavus plānus. Jaunības dullumā, kad tik ļoti gribēji sasniegt savus mērķus pēc iespējas ātrāk, šķita, ka kāds visu laiku liek sprunguļus spieķos. Tomēr vajadzēja tikai nedaudz atvilkt elpu un paskatīties, ka katrs cīnās par sevi, un tuvākie drīzāk vēlēs laimi, nevis nelaimi.

Sendienu draugi ir zelta vērtē. Laiks maina cilvēkus, un, lai arī draugu loks mēdz mainīties, kad kļūsti vecāks, ir liela vēlme atgriezties bērnībā. Paldies sociālajiem tīkliem par iespēju atjaunot senas draudzības!

Izskats ir otršķirīgs. Ja jaunības dienās neskaitāmas stundas pavadīji pie spoguļa, tad tagad nāk apziņa, ka izskats nav nemaz tik būtisks. Protams, tas ir svarīgi, bet labāk šo laiku pavadīt kādā citā veidā – palasot kādu grāmatu vai pavadot laiku ar ģimeni.

Ja nemēģināsi, tev nesanāks. Agrāk bija bail pajautāt, bail pamēģināt. Un, ja tā, tad šodien var nākties dziļi nožēlot par visiem nesasniegtajiem mērķiem. Tagad tu zini labāk.

Sapņi realizējas. Šis ir laiks, kad var sākt atmaksāties iepriekš smagi ieguldītais darbs. Ja būsi čakli strādājusi, varēsi arī beidzot baudīt darba augļus.

Nogurums un ātrā pošanās uz guļamistabu. Bezspēks un vēlme doties pie miera jau deviņos vakarā ir pilnīgi pieņemama.

Ilga gulēšana ir neiespējamā misija. Ja agrāk brīvdienas paskrēja ātri, jo pusi no dienas nācās nogulēt, tad tagad acis kā pogas jau ir astoņos no rīta. Būtiski, ka parasti nākas uz sevi dusmoties par agro piecelšanos, jo ir taču brīvdiena!

Veselība ir svarīgākā. Var gadīties, ka jaunības dienās īpaši neuztraucies par savu veselību, jo juties labi, tomēr, ejot gadiem, saproti, ka rūpes par veselību ir būtiskas.

Ģimene vienmēr ir pirmā izvēle. Ballītes un papļāpāšana ar draudzenēm ir svarīgas, tomēr, lai arī draugi ir vajadzīgi, ģimene vienmēr būs tava pirmā izvēle!

Mierīgas pasēdēšanas aizstāj mežonīgas ballītes. Tava ideālā brīvdienu vakaru recepte – ģimene, tuvākie draugi un gardas uzkodas.

Iesīkstējuši ieradumi tik viegli neizzūd. No neveselīgiem našķiem, smēķēšanas vai kādiem citiem kaitīgajiem ieradumiem ir daudz grūtāk atbrīvoties tad, kad kļūsti vecāks. Kāpēc es jau agrāk neizskaudu tos no savas ikdienas?

Laiks skrien. Ja bērnībā vasaras bija visgarākās, tad tagad tās paskrien nemanot. Paskatoties pasē, vēl joprojām grūti noticēt, ka laiks ir pagājis tik ātri!

Foto: Shutterstock

Ja tu salaid visu grīstē, pašai būs no purva jātiek arī laukā. Tagad tev vairs nav neviens, kurš spētu atrisināt problēmas tavā vietā – tās jārisina pašai.

Arī ārpus komforta zonas var būt samērā ērti. Kad biji jaunāka, meklēji vietu, kur iederēsies, tāpēc tajā brīdī, kad biji labi iekārtojusies, bija grūti izkāpt ārpus komforta zonas. Ar laiku kaut ko vajag mainīt, un patiesībā neērtas situācijas nav nemaz tik biedējošas, kā varētu šķist. Ja nekāpsi ārpus ērtās komforta zonas, vienmēr paliksi tāda kā agrāk.

Cilvēki ir atkarīgi no tevis. Ja tev ir ģimene, tad tu noteikti saproti, kā tas ir, ja vesels ļaužu bariņš ir atkarīgs no tevis. Ja tu esi nogurusi, tas nenozīmē, ka pēc darba varēsi iekrist dīvānā un absolūti neko nedarīt, domājot tikai par savām vajadzībām. Tu saproti, ka laiks parūpēties par saviem mīļajiem. Un, protams, tas sagādā prieku.

Atceries, ka 30 – tas ir tikai skaitlis!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!