Šodien 2006.gada Pasaules čempionāta hokejā rīkošanas izpilddirekcijā notika preses konference, kurā izpilddirekcijas vadība – Guntis Ulmanis un Kirovs Lipmans - sniedza precīzāku informāciju par biļešu tirdzniecību uz čempionātu.
Biļešu tirdzniecība sāksies 3.septembrī plkst.10.00, un biļetes varēs iegādāties visās SIA "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās (vairāk kā 230 tirdzniecības vietas Latvijā). Biļešu tirdzniecība internetā tiks uzsākta 4.septembrī plkst.10.00, un biļetes varēs iegādāties Pasaules čempionāta mājas lapā www.ihwc2006.lv un SIA "Biļešu serviss" mājas lapā www.bilesuserviss.lv. Lai novērstu iespējas nelikumīgi tirgoties ar biļetēm, viens pircējs gan biļešu kasē, gan internetā (viena pieslēguma laikā) varēs iegādāties ne vairāk kā 10 biļetes/biļešu paketes.

Arēnā "Rīga" būs 10 325 skatītāju vietas un aptuveni 600 stāvvietas, bet "Skonto" hallē – 6 663 sēdvietas, taču tirdzniecībā biļešu būs mazāk, jo daļa biļešu ir rezervētas Starptautiskajai Hokeja federācijai, INFRONT&SPORT, sporta amatpersonām, komandu pārstāvjiem, žurnālistiem, lūgtajiem viesiem, TV kameru un automašīnas Škoda (čempionāta ģenerālsponsors) izvietošanai.

Līdz ar to tirdzniecībā 3.septembrī nonāks biļetes 7286 sēdvietām Arēnā "Rīga" un 5252 biļetes sēdvietām "Skonto" hallē, kā arī stāvvietu biļetes. Biļešu paketēm ar biļeti uz Latvijas izlases spēli ir noteikta īpaša tirdzniecības kārtība, jo pieprasījums pēc šīm paketēm ir vislielākais. No visām šīm biļešu paketēm Latvijā varēs iegādāties 80% biļešu pakešu, 20% biļešu pakešu tiek rezervēti Latvijas izlases pretinieku līdzjutējiem. Turklāt šīs biļešu paketes netiks pārdotas internetā, lai sadalītu biļešu sadales proporciju – 80% Latvijas līdzjutējiem, 20% - pretinieku līdzjutējiem.

Uz biļešu paketēm tika izsludināta iepriekšēja pieteikšanās juridiskajām personām. Taču, ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc biļešu paketēm uz Latvijas spēlēm, juridisko personu vēlme iegādāties biļetes tiks apmierināta ne vairāk kā par 50%. Biļešu paketes uz spēlēm ar Latvijas izlases piedalīšanos tiek sadalītas šādi – ārvalstu līdzjutējiem 1457 biļešu pakete, juridiskajām personām (kolektīvajiem pieteikumiem) – 2914 biļešu paketes, bet Latvijas individuālajiem līdzjutējiem – 2915 biļešu paketes.

Kaut gan ir liels pieprasījums pēc biļetēm uz priekšsacīkšu spēlēm, biļetes uz kvalifikācijas raundu pieprasa nelabprāt, kaut gan zināms, ka Latvijas izlase visdrīzāk iekļūs kvalifikācijas raundā un turpinās piedalīties čempionātā. Šogad, atšķirībā no citu gadu čempionātiem, daudz vairāk līdzekļu ir ieguldīts biļešu drošībai, lai tās nevarētu viltot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!