Foto: Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības tīkls "Rimi" atklājis savu pirmo pašapkalpošanās veikalu "Rimi Express" Tallinā un drīzumā plāno atvērt šāda tipa veikalu arī Rīgā.

Tehnisko pusi jaunā koncepta veikalam nodrošinājis Latvijas uzņēmums "Biss".

Igaunijā atvērtais pašapkalpošanās "Rimi" veikals ir pilota projekts, nākamais tāda paša tipa veikals drīz būs atvērts arī Rīgā – "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā.

Jaunatvērtais veikals ir 32 m2 liels un ir būvēts no koka - energoefektīva un videi draudzīga materiāla. Tehnisko pusi pašapkalpošanās veikalā nodrošinājis Latvijas uzņēmums "Biss".

Veikala koncepts ļauj klientam pārvaldīt visu iepirkšanās procesu patstāvīgi. Lai ienāktu veikalā, nepieciešama bankas karte, tiklīdz tā ir noskanēta, durvis tiek atvērtas, un klientam ir iespēja sākt iepirkšanās procesu. Klients pats skenē savas preces un norēķinās par tām pašapkalpošanās kasē, izmantojot bankas karti.

Veikals aprīkots ar kontrolieriem, kas savienoti ar POS termināli un veikala durvīm un atveras tikai pēc kartes autorizācijas. Sistēma ļauj klientiem viegli ienākt un iziet no veikala, izmantojot bankas karti, savukārt, klienti, kas nav veikuši pirkumu, var iziet no veikala manuāli nospiežot izejas pogu. Veikalā darbojas automatizēta cilvēku skaitīšanas sistēma.

Ja veikala kapacitāte sasniedz maksimālo līmeni, sistēma automātiski regulē piekļuvi, kas nozīmē, ka nākamajiem pircējiem ir jāuzgaida rindā ārpus veikala.

"Pilotprojekts Igaunijā paver jaunas durvis efektīvai un modernai pašapkalpošanās veikala vadībai. Tas ir uzņēmuma "Biss" pirmais solis eksporta virzienā, kurā šogad aktīvi iesaistās un iegulda. Mēs īpaši priecājamies par sadarbību ar tādu partneri kā "Rimi", kā arī plānojam, ka šogad tiks realizēti vairāki projekti Baltijas valstīs," stāsta "Biss" direktors Gļebs Kiseļovs.

Veikala sortimentā ir ap 600 ikdienai nepieciešamo preču. Var iegādāties iepakotus augļus un dārzeņus, gatavus ēdienus, uzkodas, dzērienus un ēdiena pagatavošanai nepieciešamos produktus, kā arī higiēnas un pirmās nepieciešamības preces. Veikala piedāvājumā nav preču, kuras klientam pašam būtu jānosver. Turklāt alkohols un tabakas izstrādājumi netiek pārdoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!