Foto: Shutterstock
2022. gadā katra sestā meitene Latvijā menstruāciju laikā neieradās skolā, jo nevarēja regulāri iegādāties higiēnas līdzekļus. Tam pievērsa uzmanību organizācija "Sieviešu sadarbības tīkls", kas vietnē "manabalss.lv" publicēja iniciatīvu "Bezmaksas higiēnas preces meitenēm skolās un pieejami higiēnas līdzekļi maznodrošinātām sievietēm", – tā savāca nepieciešamo balsu skaitu un ir iesniegta Saeimā.

Ja papēta sieviešu higiēnas preču sortimentu veikalos, var novērot, ka tām ir būtiski palielinājusies cena, bet daži lētākie zīmoli vispār pazuduši no tirdzniecības. Kāpēc tā notiek, un ko darīt sievietēm, kas ne vienmēr var atļauties iegādāties pirmās nepieciešamības preces?

Skolnieces, bēgles un sievietes krīzes situācijā

Vietnē "manabalss.lv" publicētā iniciatīva paredz skolās nodrošināt vietas, kur meitenes bez maksas var saņemt menstruāciju higiēnas preces, – desmit dienu laikā to parakstīja vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku, un 5. aprīlī iniciatīva tika iesniegta izskatīšanai Saeimā.

Kā norāda iniciatīvas autori, šādu līdzekļu nepieejamība skar ne tikai skolnieces, bet arī krīzes situācijā nonākušas pilngadīgas sievietes, tostarp bēgles no Ukrainas, kurām atšķirībā no vīriešiem menstruāciju dēļ ir neizbēgami papildu izdevumi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!