Ģimenes ārsti nav mierā ar valsts budžeta finansējumu nākamajam gadam, tāpēc nedēļas piekto dienu varētu noteikt kā maksas vizīšu dienu, no pacientiem prasot pat līdz 40 eiro. Tiesa gan – lauku ģimenes ārsti tā rīkoties negrasās, ir gatavi turpināt diskusijas par valsts finansējuma palielinājumu. Tikmēr skarbs savos komentāros par radušos situāciju ir veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Ģimenes ārste Edīte Vītola Limbažu novada Vidrižos "ReTV" norāda, ka laukos cilvēki nav tik maksātspējīgi, lai mediķis vienu darba dienu nedēļā medicīnas pakalpojumus sniegtu tikai par maksu. Šeit daudziem cilvēkiem ģimenes ārsts ir vienīgā iespēja saņemt jebkādu veselības aprūpi. "Es 45 gadus strādāju Vidrižos. Pēkšņi vienā dienā nepieņemšu cilvēkus, jo viņam nav naudas. 30 vai 40 eiro – tas nav laukos savienojams. Bet tas arī man emocionāli kā ārstam... Es tā nevaru."

Arī ģimenes ārste Kristija Lastovska, kura pacientus pieņem gan Vidrižos, gan arī Viļķenē, uzskata, ka četru dienu darba nedēļā neko neatrisinās. "Tiks šturmēti dežūrārsti, uzņemšanas nodaļas, lai izrakstītu parastu kompensējamo medikamentu receptes. Visas pārējās dienas tās rindas būs tikai lielākas."

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !