Priekšnieks, kas regulāri liek justies nederīgam un mazvērtīgam, kolēģi, kas aprunā un apsmej citus, un sajūta, ka nevienam īsti nepatīk ne darāmais darbs, ne uzņēmums, kurā strādā. Tās ir dažas no toksiskas darba vides pazīmēm, ko podkāstā "Laimes laboratorija" uzskaita psihoterapeits Andris Veselovskis.

Toksiska vide darbā – ko tas īsti nozīmē? Kā saprast – toksiski esam mēs paši vai apkārt notiekošais? Ko darīt? Kā pašam "nesaindēties"? Par to podkāstā un šajā rakstā.

Kā saprast – vide, kurā atrodamies, ir toksiska? Ļoti var palīdzēt iepriekšējā pieredze, strādājot citur, uzskata Andris. "Tad cilvēks var just, ka te pret viņu izturas citādi vai slikti, noniecina, kritizē, pazemo." Ja tā ir pirmā darbavieta, cilvēkam var šķist, ka viņu nepieņem, pat ja tā nav. Tad ir labi, ja ir kāds draugs vai kolēģis, ar ko situāciju izrunāt, kam atstāstīt dialogus, lai iegūtu neitrālāku skatījumu uz situāciju. "Vide patiešām var būt agresīva un nepatīkama, bet otrs – mēs varam arī parastu vidi uztvert kā agresīvu. Protams, visos darbos būs kaut kādi savi plusi un mīnusi – kaut kas patiks, bet kaut kas nepatiks."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!