Foto: Reuters/Scanpix
Lai vērstu sabiedrības uzmanību sieviešu veselības jautājumiem, speciālistes ginekoloģes dr. Dace Matule, dr. Zane Krastiņa, dr. Lāsma Līdaka un dr. Elīna Bērziņa piedalīsies sieviešu skrējienā, kas 1. maijā notiks Mežaparkā. Šobrīd ginekoloģes aktīvi apmeklē sporta nodarbības, lai gatavotos 7 kilometru distancei skriešanas disciplīnā, portālu "Delfi" informē mediķu pārstāvji.

Ginekoloģes atzīst, ka sporta aktivitātēm ikdienā netiek atvēlēts pietiekoši daudz laika, tāpēc piedalīšanās skrējienā ir laba motivācija, lai sports kļūtu par ikdienas nodarbi. Lai gan Tikaisievietem.lv komandas dalībnieces zina sieviešu noslēpumus un fizisko aktivitāšu nepieciešamību sievietes veselības uzlabošanai, piedalīšanās skrējienā arī viņām būs izaicinājums, kuram gatavoties palīdz sporta un fitnesa kluba "Veselības fabrika" trenere Marta Kešāne.

"Sports manā dzīvē ir viena no jomām, kurā man nav dabas dots talants, tomēr, par spīti tam, esmu gan lēkusi, gan kāpusi, gan nirusi un darījusi daudzas citas lietas. Tā esmu sapratusi, ka nekas nav neiespējams - ir tikai ļoti jāvēlas un jāizkāpj no savām pierastajām takām," atzīst Tikaisievietem.lv komandas dalībniece, jauniešiem draudzīgā ginekoloģe dr. Lāsma Līdaka.

Savukārt dr. Zane Krastiņa ir aktīva kalnu slēpotāja. "Tas ir viens no maniem ziemas hobijiem, lieliski apvienojot trīs lietas - sportisku, aktīvu nodarbi, tikšanos ar draugiem un ceļošanu," viņa stāsta. Šobrīd ginekoloģe ir gatava pilnveidot savas prasmes skriešanas disciplīnā, ko agrāk nav uzdrošinājusies.

Lai ginekoloģes sagatavotos 7 kilometru skrējienam, visu aprīli viņas apmeklēs sporta nodarbības sporta un fitnesa klubā "Veselības fabrika". Ginekoloģes cer, ka viņu iniciatīva iedvesmos arī citas sievietes pieņemt šādu izaicinājumu, rūpējoties par savu veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!