Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja mājās veic vingrinājumus, lai zaudētu lieko svaru un uzlabotu ķermeņa formas, nepieciešama griba un laika plānošana, atbildot uz lasītājas jautājumu pastāstīja uztura speciāliste Dace Tomsone.

Kāda lasītāja "Delfi Fitness" rakstīja, ka viņa pēc dzemdībām pieņēmusies svarā par sešiem kilogramiem. Šos kilogramus viņa vēlas zaudēt, vingrojot mājās. Dace Tomsone, kura bijusi arī profesionāla sportiste, sniedza savu padomu.

"Pamata vielmaiņa 1878 kcal - tas ir kaloriju daudzums, pie kura svars nemainās. 1400 kcal ir kaloriju daudzums, pie kura svars samazinās, bet pie nosacījuma, ka 3 reizes nedēļā ir treniņi, kuros tiek nodedzinātas vismaz 400 kalorijas," skaidroja uztura speciāliste.

"Internetā ir ļoti daudz informācijas par to kā vingrot mājās. Pa ja nepieciešams ir papildus aprīkojums sākt vingrot var izmantojot pilnas ūdens pudelītes hanteļu vietā, mugursomā ielikt šīs pašas pudelītes un veikt pietupienus," viņa turpināja. "No pieredzes varu teikt, ka meitenes, kuras vingro mājās ir sasniegušas fantastiskus rezultātus, nepieciešama griba un neliela laika plānošana. Liekos tauciņus lieliski dedzina rīta skrējiens (kamēr mājinieki guļ) vismaz 35 minūtes vieglā ritmā tukšā dūšā (tā lai skrienot ir iespēja skrienot runāt, iespējams pirmās reizes nemaz neskriesi, bet raiti soļosi)."

"Personīgi es iesaku vingrot pie Jillian Michales treniņa programmām (iespējams lejuplādēt internetā,), jo tās paredzētas sākot no iesācēja pakāpeniski palielinot slodzi līdz pat intensīvām slodzēm. Ja ir iespēja šos diskus var pasūtīt internetā un tad klāt nāk gan uztura padomi, gan kalendārs, kurā atzīmēt sasniegumus. Lielisku treniņus ar konkrētiem mērķiem var apskatīt šeit http://www.bodyrock.tv/

Lasītāju ievērībai: Ja vēlies nosūtīt savu jautājumu speciālistiem, raksti vēstuli redaktoram uz e-pastu fitness@delfi.lv, un atbilde tiks sniegta portālā divu nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!