Foto: DELFI
Piekares sistēmu treniņš (TRX) ir vingrinājumu metode, kura balstās uz katra lietotāja ķermeņa svaru.

Kā teikts portālā "trxtraining.lv", tad TRX radies ASV militārajā daļā. TRX dibinātājs un radītājs Rendijs Hetriks 14 gadus dienējis flotē un, lai sagatavotos misijām bija nepieciešama iekārta treniņiem, līdz ar to dažādu eksperimentu gaitā radās TRX. Galvenā problēma flotē bija kā vienmēr uzturēt sevi gatavu misijām atrodoties ceļā. Un tad Hetriks no vecas cīņu jostas un izpletņa striķiem radīja ierīci, kuru bija iespējams pakārt virs durvīm un veikt simtiem vingrojumu. Treniņu programmas tikai palielinājās un tā radās TRX – piekares sistēma, kura darbojas uz cilvēka ķermeņa svaru.

Mūsdienās šo treniņu sistēmu lieto tūkstošiem cilvēku ar dažādu fizisko sagatavotību. Tāpat to izmanto arī profesionāli sportisti un militārās daļas. TRX veic augstākā līmeņa pētījumus un treniņus ar militārām vienībām, profesionāliem sportistiem, treneriem, profesoriem un tūkstošiem citu aktīvu cilvēku, lai pārbaudītu, uzlabotu un testētu produktus.

TRX treniņu filozofija ir - katrā vienkāršākajā kustībā ir iesaistītas kājas, mugura, vēdera muskuļi, pleci, rokas un kakls. Ķermenis ir muskuļu ķēde. Katra kustība, kuru veicam ir visa ķermeņa kustība. Tieši tāpēc TRX izmanto ierīces un kustības, kas sniedz izaicinājumu visam ķermenim.

Ar TRX veiksmīgi var uzlabot dziļās vēdera un muguras muskulatūras, kā arī bicepsus, muguras muskuļus, augšstilba divgalvaino muskuli, plecu aizmugurējos deltveida muskuļus, trapecmuskuli. Pildot TRX vingrinājumus mazinās muskuļu disbalans un palīdz stiprināt vājās muskuļu grupas
"Delfi Fitness" tuvākajā laikā piedāvās video pamācības ar TRX vingrinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!