Sporta zālēs nereti redzams, ka dažs labs sportotājs nevis cēli maršē uz priekšu, bet gan pa sporta trenažieriem pārvietojas atmuguriski. Un tas nav tikai tādēļ, lai sevi izklaidētu, patiesībā kustība atpakaļvirzienā sevī ietver daudz priekšrocību, lai uzlabotu veselīgu garu un fizisko sagatavotību.

Tā kā mūsdienās gana daudz cilvēkiem profesija paredz sēdošu darbu, jebkura kustība ir no svara. Turklāt, lai arī šķiet, ka iešana atmuguriski nemaz tik ļoti neatšķiras no klasiskas soļošanas, patiesībā šī aktivitāte "iedarbina" citus ķermeņa muskuļus. Un jo daudzveidīgākas kustības brīvajos brīžos piekopjam, jo labāk, vēsta portāls "CNN".

Ir veikti vairāki pētījumi par ieguvumiem, ko kustība atpakaļvirzienā sniedz cilvēka ķermenim. Piemēram, 2021. gada martā publicētajā pētījumā atklājās, ka dalībnieki, kas četras nedēļas uz skrejceliņa staigāja atmuguriski, katru reizi to darot 30 minūtes, uzlaboja savu līdzsvaru, iešanas tempu un kardiopulmonālo (sirds un elpošanas) fizisko sagatavotību. Citi pētījumi liecina, ka šādas fiziskās aktivitātes palīdz cilvēkiem, kas sirgst ar osteoartrītu un hroniskām muguras sāpēm, kā arī palīdz uzlabot cilvēka gaitu un jau iepriekš pieminēto līdzsvaru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!