Foto: morgueFile
Nav nekā labāka, kā iekāpt gultā ar svaigu un tīru gultasveļu vai, izkāpjot no vannas, ietīties lielā, mīkstā un pūkainā dvielī. Taču kā lai mājas apstākļos iegūst tādu svaiguma sajūtu kā pēc SPA procedūrām? Electrolux eksperti sniedz padomus, kā iegūt izsmalcinātu veļu un maigus dvieļus.

Mazgāšanas līdzekļa izvēle

Pareiza mazgāšanas līdzekļa daudzuma izmantošana ir ļoti svarīga. Ja tā būs par daudz, drēbes šķitīs cietas un kairinās ādu. Ja tā būs par maz, visi traipi nebūs iztīrījušies. Tieši tāpēc vēlams noskaidrot, ko iesaka ražotājs, un pārliecināties, vai veļas pulveris un šķidrais tīrīšanas līdzeklis tiek iepildīts pareizajā vietā. Tāpat būtisks aspekts ir ūdens cietība, ko ieteicams pārbaudīt, - lai tīri mazgātu, mīkstam ūdenim nepieciešams mazāk tīrīšanas līdzekļa nekā cietam ūdenim.


Ne krunciņu

Lai iegūtu tādu veļu kā no profesionālas veļas mazgātavas, eksperti iesaka izņemt veļu no žāvētāja tiklīdz žāvēšanas cikls beidzies. Pēc tam tā kārtīgi jāizpurina, un rūpīgi jāsaloka, jo, vēlāk ķeroties klāt gludināšanai, būs daudz mazāk krunku, par ko raizēties.

Nē veļas mīkstinātājiem

Mazgāšanā nav ieteicams lietot veļas mīkstinātājus, jo šajos šķidrumos esošās ķimikālijas var sakrāties uz audumu šķiedrām, kā arī samazināt dvieļu un veļas spēju uzsūkt ūdeni. Lai iegūtu pūkainus dvieļus un maigu veļu, tie vienkārši jāizņem no veļas mazgājamās mašīnas un nekavējoties jāievieto žāvētājā. Ievērojot šādu secību, arī gludināšana nesagādās pūles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!