Pirmā pasaules vecmāmiņu skaistumkonkursa uzvarētāja Stella Vilema, kura bija atgriezusies no Bulgārijas ar zelta godalgu un titulu "Mrs. Grandma Universe 2012", neilgi pēc konkursa ar lielu mīlestību stāstīja par savu dārzu un namu. Žurnāls "Mājas Viesis" to paturēja prātā un, kamēr vēl ir ziedošā vasara, devās viesos pie Stellas.

Viņa ar vīru Arni dzīvo savrupmājā, kas pēc teritorijas vēl atrodas Rīgas robežās, taču plašums un meža ieloks rada iespaidu, ka tā slejas ārpus pilsētas.

Stella savulaik dzīvojusi mājā Baltezerā, bet vēlāk nācies pārcelties uz dzīvokli Mežciemā. Taču turienes šaurībā jutās kā iesprostota un saprata – vajadzīga māja.

Mājas pārveidošanā netika iesaistīts ne arhitekts, ne projektētājs. Visu paveica Stella. Arnis pēc profesijas ir galdnieks, tāpēc nebija jāmeklē arī iekšdarbu veicējs.

"Meistaru pakalpojumus izmantojām vien krāsošanas darbiem un flīžu likšanai, visu pārējo paveicām mēs ar vīru. Liekot jumtu, abi pa stalažām skraidījām, es biju materiālu pienesēja. Mums ar vīru bieži raisījās konstruktīvas sarunas par celtniecības jautājumiem. Viņam kā amatniekam savi uzskati, taču es arī neatrados pirmo reizi ar pīpi uz jumta, jo biju jau piedalījusies Baltezera mājas atjaunošanā. Taču vīrs rīkojās gudri – piekrita manām domām, bet darīja, kā pats uzskatīja par pareizu," atzīst Stella.

Saimnieki uz jauno māju pārcēlās 2004. gadā, kad tā jau daudzmaz bija savesta kārtībā. Tālākos iekšdarbus varēja veikt lēni, nesteidzoties, visu labi pārdomājot. Stella spriež, ka vieglāk būtu, ja paši varētu celt māju no pamatiem, bet tagad nācās vadīties no vecās mājas piedāvātajām pārveidošanas iespējām.

"Smejamies, ka nākamo māju celsim mazāku. Šā nama apdzīvojamā platība ir 180 kvadrātmetri. Sākumā kopā ar mums dzīvoja vīra bērni, bet tagad viņiem ir savas pajumtes, un mums diviem vien māja kļuvusi par lielu. Par siltumu mājoklī gādā ar elektrību darbināms siltumsūknis, un apkures sezonā tik plašas telpas ir dārgs prieks," noteic Stella.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!