Foto: AFP/Scanpix
Pamazām iestājoties ziemai, nākas papildus rūpēties ne tikai par savu ādu un matiem, bet arī apaviem. Atkusnis un uz ielām kaisītais sāls taviem iemīļotajiem zābakiem ir ienaidnieks numur viens, un šai sakarā var noderēt portāla "Cosmopolitan" apkopotie padomi, kā mājas apstākļos iztīrīt savus apavus no dažādiem traipiem.

Sāls

Lai no zābakiem iztīrītu ieēdušās sāls svītras, sajauc ūdeni un etiķi vienādās proporcijās, iemērc šķīdumā mīkstu drāniņu un uzmanīgi izberz sāls nosēdumu traipus. Šāds „tīrīšanas” līdzeklis apaviem nekaitēs, tomēr tos efektīvi iztīrīs. Kad tas izdarīts, nosusini zābakus ar drāniņu, kas iemērkta tīrā ūdenī.

Skrāpējumi

Lai mazinātu uz zābakiem atstātos skrāpējumus, paralēli to līnijām pārvelc lupatiņu, kas samērcēta olīveļļā. Pēc tam noslauki tos ar sausu drānu.

Švīkas

Uz zābakiem atstātās švīkas iespējams iztīrīt ar cepamo sodu un ūdeni. Samitrini apavus un tad uzklāj bojātajām vietām sodu, maigi tās paberzējot. Pēc tam notīri tos ar viegli samitrinātu drāniņu.

Ieēdušās švīkas un skrāpējumi

Lai no tiem atbrīvotos, kā arī neļautu rasties jauniem defektiem, nopulē apavus ar vazelīnā iemērktu lupatiņu. Kad tas izdarīts, notīri apavus ar tīru, mitru drānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!