Britu inženieris Maiks Peidžs radījis kuba formas māju, kas viņaprāt ir risinājums dzīvojamo namu krīzei Lielbritānijā. Atzinības vērts ir fakts, ka nelielo, bet komfortablo mitekli iespējams uzbūvēt vien četru stundu laikā, turklāt tam nav nepieciešama būvatļauja, vēsta "Dailymail".

Nams, kuram dots nosaukums "QB2" ir trīs metrus augsts un četrus metrus plats, tajā var dzīvot divi cilvēki. Peidžs ir pārliecināts, ka ēka ir ļoti ērta un ergonomiska, turklāt to ir ļoti vienkārši uzbūvēt: nepieciešamas vien četras stundas laika.

Neraugoties uz kompakto izmēru, miteklī ir viss, kas nepieciešams mūsdienīgam cilvēkam - viesistaba, virtuve, vannas istaba un guļamistaba, visas šīs telpas izvietotas trīs līmeņos.

Nelielajā platībā viss izvietots īpaši pārdomāti, vairākām lietām un mēbelēm piešķirot dažādas funkcijas. Piemēram, grāmatu plaukts kalpo arī kā kāpnes uz guļamistabu.

Plānots, ka jaunā "kubiskā māja" pārdošanā būs pieejama nākamā gada sākumā. Bāzes komplekts, kurā ietilpst karkass, grīdas un jumta dēļi, kā arī sienas, pasūtītājam izmaksās 9495 sterliņu mārciņas jeb 11365 eiro, ja ēka tiks būvēta pašu spēkiem. Tie, kas apšauba savas celtnieka spējas, var lūgt "Bolton Buildings" speciālistu palīdzību, taču tādā gadījumā mājokļa cena būs jau 10305 mārciņas jeb 12335 eiro.

Mājas uzlabotā versija, ko papildina siltumizolācijas materiāli sienām, grīdai, griestiem, maksās no 22338 līdz 32567 eiro.

Savukārt, šķiroties no aptuveni 56500 eiro, iespējams iegādāties luksusa versiju, kurā ietilpst elektroinstalācija, santehnika, logi ar trīskāršiem stikliem, flīzētas grīdas, pilna iekšējā apdare, duša, mēbeles, LED televizors, virtuves tehnika, gulta un matracis.

Maiks Peidžs apgalvo, ka, radot QB2 māju, viņš vēlējies parādīt sabiedrībai, kā rūpēties par apkārtējo vidi.

"Es meklēju veidus, kā veicināt zaļo domāšanu. Nolēmu, ka darbi ir svarīgāki par vārdiem, tādēļ visu paskaidroju, radot jauno māju. Viss ir vienkārši - klients saņem gatavu komplektu un uzbūvē māju četrās stundās. Iespējams, kādam būs nepieciešams vairāk laika - viss atkarīgs no tā, cik ātri jūs strādājat. Ticiet man, šis ir ērts nams ar divguļamo gultu," skaidro inženieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!